Kana-klimbisupp

Hea kodune supp, sobib argiõhtu pearoaks. Selle klimbiretsepti järgi tulevad üsna tummised ja tugevad klimbid.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
45 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

4 kana poolkoiba

1.5 l vett

5 kartulit

1 porgand

tükk juursellerit või porrut

1-2 puljongikuubikut

maitserohelist

Klimbid:

1 sl sulatatud võid

1 muna

soola

1 dl piima

2 dl nisujahu

Valmistamine

Pane kana poolkoivad külma vette keema, korja keetmisel tekkiv vaht. 

Lisa puljongikuubikud*. Keeda tasasel tulel 20 minutit. 

Lisa tükeldatud porgand ja juurseller, keeda 5 minutit.

Lisa tükeldatud kartulid.

Kui kanakoivad on pehmed, siis tõsta need vahukulbiga taldrikule jahtuma.

Samal ajal valmista klimbitainas. Selleks sega lahtiklopitud muna hulka vaheldumisi sulatatud võid, piima ja jahu, maitsesta soolaga. Kui kanakoivad on puljongist välja võetud, siis tõsta kuuma vette kastetud teelusikaga klimbitainast keeva supi sisse**. Klimbid on valmis, kui need pinnale kerkivad.

Eralda kanakoivalt liha, lõika tükkideks ja tõsta potti tagasi. Vajadusel maitsesta suppi veel soolaga. Serveerimisel puista supile hakitud tilli või peterselli.

* Kasutan nn öko-aedviljakuubikuid, mis ei sisalda naatriumglutamaati jms. Tegelikult piisab selle supi puhul ka soola-pipra-maitserohelisega maitsestamisest.
** Klimpe on hea vormida kahe teelusika abil - ühega võtad klimbisegu, teisega silud pealt kenasti ära ja siis tõukad supi sisse.

LISA KOMMENTAAR

jersey
postitatud 13.06.2008 19:38

Tegin seda suppi, kuid pisut teistmoodi järjekorras. Väga hea tuli, ja klimbid on täpselt parajad. Kui keegi soovib klimpide retsepti siis see on täpselt õige :)

Elsa
postitatud 12.09.2008 14:51

Hirrrrrmus hea, panin selleri asemel porrut. See läheb ka meie retseptide kullavaramusse :)

Aniitram
postitatud 26.07.2009 14:50

Kana-klimbisupp on maailma parim!

mari
postitatud 17.08.2009 16:42

hea supp, tegin tavalise puljongi kuubiku ja porruga. Lapsele (2a.) väga maitseb.

triin
postitatud 19.08.2009 16:35

Tõeliselt hea supp! Mees, kes muidu kana ja klimpe ei söö, sõi seda suppi väga hea meelega!

Karin
postitatud 13.01.2010 11:40

Väga maitsev.

Kai
postitatud 01.07.2010 13:09

Tuletab minu kadunud vanaema meelde... See supp oli üks lapsepõlve lemmikutest!

Dee
postitatud 20.07.2011 08:33

Nüüd juhtus nii, et mees tegi mulle komplimendi, mille peale ei tea, kas kurvastada või rõõmustada: See supp on kõige parem supp, mille sa üldse kunagi teinud oled. :P Aga tõesti ongi väga maitsev supp. Puljongikuubikuid ma ei lisanud, meile piisas soolast-piprast, nagu ka retseptis öeldud on. Retsept rändas lemmiktoitude kausta.

Siiri
postitatud 06.12.2011 17:26

Mul tuli üsna paks, lusikas lausa seisab sees püsti aga mul olid hiidkartulid ja klimpe sai ka tiba rohkem sisse sulpsatud :) Hea vaheldus nuudli-kanasupile.

Kiku
postitatud 07.10.2012 15:41

Mõtlesin ka teha seda suppi, väga-üli hea tuli aga klimbid tegin piima asemel hapukoorega. Veelgi parem kui piimaga.

rm
postitatud 29.12.2012 05:35

Mõtlsni teha .

mgg
postitatud 19.04.2013 11:47

Tegelikult ei saa aru, milleks seda puljongikuubikut veel vaja on? keedad ju juba ise puljongit, milleks sinna neid keemiapomme lisada?

juulia11
postitatud 01.06.2013 13:53

Kas teil tõesti tulid selle retsepti järgi korralikud klimbid? Täna proovisin umbes seitsmendat korda täpselt seda retsepti järgides ja no mitte ei tule õigeid klimpe. Tainas on suht vedel ja kui klimbid pinnale kerkivad, siis on nad seest ikka täiesti vedelad. Kui panen jahu kõvasti juurde, siis küpsevad seest ka läbi. Mitte ei saa aru, mida ma valesti teen.

Marit
postitatud 03.09.2013 22:03

Ka minul ei tule selle retsepti järgi klimbid välja. Klimbipuder jääb leeme sisse vaid. Ennem on ka seda olnud, aga pole täiesti kindel, et täpselt see retsept. Aga jahu tuleks teine kord rohkem panna.

Liisamaria
postitatud 29.09.2013 17:13

Tuleb kontrollida millist jahu kasutate. Veski Mati jahuga niisugust nalja pole juhtunud.

Sandra
postitatud 28.05.2014 21:09

Tõesti tuli hea ja klimbid tulid ka välja, :)

Kris
postitatud 01.03.2015 16:13

Väga maitsev tuli! Puljonikuubikuid ei kasutanud, maitsestamiseks kasutasin loorberilehti, terapipart ja meresoola, mis koos kanaga kohe alguses vette lisasin. Juursellerit ega porrut mul ei olnud. Lõpus lisasin või sees kergelt praetud sibula ja suvikõrvitsatükid -- sobisid väga hästi. Klimbid tulid suurepärased! Taigen jäi mul üsna kleepuv, aga see lisas usku, et klimbid õnnestuvad. Teelusikatäiest tainast said korralikud suured ja mõnusad klimbid. Alates kana keemapanekust kulus mul toidu valmimiseni kaks tundi. Eks see vist sõltub valmistajast ka :P Igal juhul teen teinekord kindlasti veel :)

Kris
postitatud 01.03.2015 16:15

Ah-jaa, porgandeid panin neli, kartuleid oli väga erinevas suuruses, neid läks kuus. Klimbitaigna jaoks piima ei kasutanud, hoopis sedasama supileent.

Mimm
postitatud 02.07.2015 09:55

Puljongikuubikuid küll pole sinna vaja, piisab soolast-piprast. Mina panin peale värsket koriandrit ja sai hirrrrrrmus hea:) Kasutasin ka sibulat porru/selleri asemel, lisaks kuumutasin sibula ja porgandi enne pottipanekut võis läbi ka. Sain ilusa kuldse leeme supile:) Mul oli 6 kanakoiba, 2 porgandit ja 6 kartulit. Klimbid tegin täpselt retsepti järgi ja said väga priimad. Ühesõnaga väga hea supp sai, teinekord teen kindlasti veel. Lihtne ja väga maitsev.

Klimp
postitatud 09.08.2015 21:49

PIIMAGA kindlasti lihasupile klimpe ei tehta. Ikka puljongiga! Jahutad keeduleeme maha ja kasutad piima asemel. Kui supileent vähem, olen puljongikuubikust eraldi klimbivedeliku saanud.