Kala vanausuliste moodi

Vees praetud kala on Peipsi ääres kõige levinum kalavalmistamise viis ja üldse kõige populaarsem toit.

Kogus
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

Peipsi järve kala - nt

koha või ahvenat või latikat

mugulsibulat

taimeõli

paar tera musta pipart

paar loorberilehte

soola

maitserohelist

soovi korral nisujahu

soovi korral hapukoort või kohvikoort või vahukoort

Valmistamine

Kõigepealt roogi ja puhasta kala, riputa peale soola.

Koori sibul, lõika suurteks tükkideks ja prae õlis kuldseks ja krõbedaks. 

Kasta kala soovi korral jahusse, aseta pannile sibula juurde ja prae mõni minut. Nüüd vala kalale peale vesi - vesi peab kala peaaegu tervenisti katma. Lisa pannile paar tera musta pipart, loorberit ja hakitud maitserohelist. Hauta 20-30 minutit, kuni kala on valmis. 

Lõpus võib kalale peale valada rõõska või hapukoort, kõrvale sobib hästi keedetud kartul.

Retsept on mugandatud raamatust "Peipsi veerel" (2011)

LISA KOMMENTAAR