Peipsiveere porgandipirukas

Klassikalise porgandi-riisitäidisega plaadipirukas.

Kogus
poole ahjuplaadi suurune pirukas
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

Pärmitainas:

5 dl käesooja piima

50 g pärmi

1,5 dl taimeõli

1 kg nisujahu

1-2 sl suhkrut

1 tl soola

Täidis:

1 kg porgandit

100 g riisi

2 sibulat

praadimiseks võid

soola ja musta pipart

Valmistamine

Taina valmistamiseks lahusta pärm käesoojas piimas. Jäta segu 15 minutiks seisma, siis lisa õli, suhkur, sool ja jahu. Sega ühtlaseks tainaks ja jäta 40-60 minutiks sooja tuulevaiksesse kohta kerkima.

Samal ajal valmista täidis. Keeda riis ja porgand eraldi. Riivi porgand või lõika väikesteks kuubikudeks, haki sibul. Prae porgand ja sibul pannil võis kergelt läbi. Sega juurde keedetud riis, maitsesta soola-pipraga.  

Kummuta kerkinud tainas kergelt jahusele lauale ja sõtku kergelt läbi. Rulli 1,5-2 cm paksuselt lahti. Pane ühele tainapoolele täidis, keera teine pool peale ja näpista servad kokku. 

Küpseta 200kraadises ahjus 20-30 minutit. 

Retsept on mugandatud raamatust "Peipsi veerel" (2011)

LISA KOMMENTAAR