Taina valmistamiseks lahusta pärm käesoojas piimas. Jäta segu 15 minutiks seisma, siis lisa õli, suhkur, sool ja jahu. Sega ühtlaseks tainaks ja jäta 40-60 minutiks sooja tuulevaiksesse kohta kerkima.
Samal ajal valmista täidis. Keeda riis ja porgand eraldi. Riivi porgand või lõika väikesteks kuubikudeks, haki sibul. Prae porgand ja sibul pannil võis kergelt läbi. Sega juurde keedetud riis, maitsesta soola-pipraga.
Kummuta kerkinud tainas kergelt jahusele lauale ja sõtku kergelt läbi. Rulli 1,5-2 cm paksuselt lahti. Pane ühele tainapoolele täidis, keera teine pool peale ja näpista servad kokku.
Küpseta 200kraadises ahjus 20-30 minutit.
Retsept on mugandatud raamatust "Peipsi veerel" (2011)
Peipsiveere porgandipirukas
Klassikalise porgandi-riisitäidisega plaadipirukas.