Peipsiveere sibulapirukas

Sibulapirukas on Peipsi kandis üks levinumaid pirukaid.

Kogus
poole ahjuplaadi suurune pirukas
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

Pärmitainas:

5 dl käesooja piima

50 g pärmi

1,5 dl taimeõli

1 kg nisujahu

1-2 sl suhkrut

1 tl soola

Täidis:

1 kg mugulsibulat

jahvatatud musta pipart

koorevõid

Valmistamine

Taina valmistamiseks lahusta pärm käesoojas piimas. Jäta segu 15 minutiks seisma, siis lisa õli, suhkur, sool ja jahu. Sega ühtlaseks tainaks ja jäta 40-60 minutiks sooja tuulevaiksesse kohta kerkima.

Samal ajal valmista täidis. Selleks koori sibulad, lõika väikesteks tükkideks ja prae kergelt võis, nii et sibul muutub klaasjaks, kuid mitte krõbedaks. Maitsesta pipraga. 

Kummuta kerkinud tainas kergelt jahusele lauale ja sõtku kergelt läbi. Rulli 1,5-2 cm paksuselt lahti. Pane ühele tainapoolele täidis, keera teine pool peale ja näpista servad kokku. 

Küpseta 200kraadises ahjus 20-30 minutit. 

Retsept on mugandatud raamatust "Peipsi veerel" (2011)

LISA KOMMENTAAR