1 kg nisujahu
6 dl piima või vett
50 g värsket pärmi või 2 pakki kuivpärmi
1,5 dl taimeõli
1 sl suhkrut
2 tl soola
Täidis:punt värsket tilli
6-8 keedetud muna
400 g rohelist sibulat e. sibulapealseid
soola ja musta pipart
Määrimiseks:1 toores muna + veidi vett
Taina valmistamiseks lahusta pärm käesoojas piimas/vees. Jäta segu 15 minutiks seisma, siis lisa õli, suhkur, sool ja jahu. Sega ühtlaseks tainaks ja jäta 40-60 minutiks sooja tuulevaiksesse kohta kerkima.
Samal ajal valmista täidis. Keeda munad, koori. Haki keedetud munad, sibul ja till peeneks, maitsesta soola-pipraga ja sega läbi.
Kummuta kerkinud tainas kergelt jahusele lauale ja sõtku kergelt läbi.
Sõtku kerkinud pärmitainas kergelt jahusel laual õrnalt läbi, siis rulli õhukeseks. Võta suurem klaas või spetsiaalne tainalõikur ning lõika tainast umbes 10 cm läbimõõduga kettad. Aseta igale tainakettale korralik supilusikatäis sibulatäidist, suru servad ümber täidise kinni ning aseta piklikud pirukad ahjuplaadile, "õmblus" allpool. Kui asetad pirukad kenasti üksteise kõrvale väikese vahega, saad "koosküpsenud" pirukad, aga võid ka laiemad vahed jätta.
Lase veerand tundi kerkida, siis pintselda pealt lahtiklopitud munaga. Küpseta 200kraadises ahjus 20-30 minutit.
Rulli kogu pärmitainas 1,5-2 cm paksuselt lahti kergelt jahusel laual. Pane ühele tainapoolele täidis, keera teine pool peale ja näpista servad kokku. Tõsta ettevaatlikult ahjuplaadile ja lase umbes 15-30 minutit kerkida. Pintselda pealt munaga. Küpseta 200-kraadises ahjus u 30 minutit.
Väikeseid pirukaid saab edukalt ka pannil praadida. Selleks kuumuta paksupõhjalisel praepannil õli. Lisa pirukad pannile, "õmblus" allpool, ja prae keskmisel kuumusel, kuni need on kenastu kuldpruunid. Siis pööra pirukad spaatli abil ümber ja prae ka teiselt poolt kuldpruuniks.
Muna ja rohelise sibula pirukad
Maitsvad kevadsuvised pirukad, mida armastavad nii peipsivenelased, aga ka ukrainlased ja venelased. Vanausulised vormisid sellised muna-sibulapirukad tihti veel poolkuukujuliseks. Lihtsama vastupanu teed minemiseks valmista suur plaadipirukas.