500 g ostetud liivatainast VÕI
150 g toasooja võid
100 g suhkrut
1 muna
250 g nisujahu
0,5 tl küpsetuspulbrit
0,25 soola
Täidis:400 g puhastatud tükeldatud rabarbrit
400 g puhastatud poolitatud maasikaid
3 sl suhkrut
Purukate:300 g nisujahu või speltapüüli
200 g suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
1 tl jahvatatud kaneeli
200 g külma võid
100 g mandlilaaste või hakitud mandleid
Kui valmistad liivataina ise, siis leiad juhised siit. Suru tainas küpsetuspaberiga kaetud või korralikult võiga määritud 30x40 cm ahjuplaadi peale ja pane külmkappi tahenema pooleks tunniks.
Puhasta rabarbrid ja maasikad, lõika väiksemateks tükkideks. Pane kaussi, sega õrnalt juurde suhkur ja lase 10-15 minutit tõmmata.
Purukatte jaoks sega kuivained (v.a. mandlid) omavahel, siis haki juurde külm või või sega köögikombainis puruseguks. Sega juurde mandlid.
Võta ahjuplaat ja liivatainas külmkapist välja, laota peale maasika-rabarbrisegu ja kõige peale puista ühtlase kihina purusegu.
Küpseta 200-kraadises ahjus 25-30 minutit, kuni põhi on küps ja purukate kenasti kuldne. Kui Su ahi küpsetab ebaühtlaselt, siis pööra koogivormi ahjust küpsetamise ajal korra ringi.
Idee Eeke blogist, mugandatud.
Tegin... ja väga maitsev tuli :)
Tegin ka ja super hea tuli!
Väga maitsev, soovitan. :)
Olen taolistel kookidel liivataignast põhja enne kergelt küpsetanud, sest täidis on suhteliselt mahlane.
Maiken, ma lisasin retsepti sisse selle soovituse, aga eks see oleneb ahjust ja marjadest. Fotol olev kook läks kenasti korraga ahju ja oli täiesti ideaalne sõrmede vahel söömiseks ehk siis põhi ei jäänud liiga pehme vms!
Minul tuli selline :)
Väga maitsev, tänan retsepti eest!
Meile ka väga maitses
Väga hea tuli!
Ma olen kahel korral teinud ja iga korraga meeldib aina rohkem :)
Milliste jahudega asendada nisujahu? Kas näiteks mandlijahu oleks samahea ning kas kogused muutuksid?
P, mandlijahu käituks HOOPIS teisiti, kogus peaks olema täitsa teine ja me pole teistinud. Pigem kasuta kaerajahu või riisijahu või nende segu (vajadusel siis gluteenivaba märgistusega kaerajahu).
Megahea kook on see, maasika-rabarberi kooslus!
Sai maikuus järele proovitud. Väga hea!
Lemmik juba aastaid!
Maasika-rabarbrikook krõbeda mandli-purukattega
Plaadikook, kus kohtuvad kevadine rabarber ja suvine maasikas ning mida ilmsestab krõbe mandli-purukate.