50 g toasooja võid
65 g suhkrut
120 g nisujahu
1,5 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanillisuhkrut
näpuotsaga soola
1,2 dl piima
1 muna
Toorjuustukreem:300 g toorjuustu
120 g toasooja pehmet võid
80 g tuhksuhkrut
1 tl vanilliekstrakti
Kõik koostisained peavad olema toasoojad.
Sega jahu, suhkur, küpsetuspulber, vanillisuhkur ja sool pehme võiga, kuni saad ühtlase kuiva purutaina. Seda on hea teha madalal kiirusel mikseriga. Sega juurde pool piimast.
Klopi muna ja piim eraldi kausis segamini ning lisa tainasse. Sega paar minutit kuni tainas on ühtlane.
Jaga tainas pabervormidega vooderdatud muffinipanni pesadesse. Täida pabervormid kahe kolmandiku ulatuses.
Küpseta 175 kraadi juures 20-25 minutit, kuni koogikesed on näpuga katsudes vetruvad ning koogi sisse torgatud puutikk jääb kuivaks. Tõsta valmis koogikesed restile jahtuma.
Mikserda toorjuust, pehme või ja vanilliekstrakt ühtlaseks. Lisa tuhksuhkur ja vahusta, kuni kreem on ühtlane. Pane kreem pritskotti ning kaunista koogikesed kreemi ja meelepärase puistega.
Serveeri kohe või säilita külmkapis.
Retsepti koostas ja pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare.
Värskete maasikatega (marjadega) kaunistatult oleksid ideaalsed :)
Antud kogustest sain vaid 6 muffinit.
Mari, siis olid Sul liiga suured muffinivormid või panid vormidesse tainast liiga palju. Cupcakes/fairy cakes tehakse muffinitest veidi väiksemad - sestap ei panda ka vorme muffinitainast täis.
Ägedad!
Tere! Kui suur kogus toorjuustukreemi tuleb ülaltoodud koostisosadest ja nende kogustest?
300 g toorjuustu + 120 g toasooja pehmet võid + 80 g tuhksuhkrut on kokku 500 g toorjuustukreemi. Kui teha 10 muffinit, siis arvestuslikult 50 g kreemi muffini kohta - siis saab uhke kreemimütsi, just nagu pildil. Kui tahad vähem kreemi panna, siis jagub ilmselt ka rohkemate kookide jaoks.
Vanillikoogikesed toorjuustukreemiga
Väikesed ameerikapärased vanillikoogikesed vanillimaitselise toorjuustukreemiga.