500 g sealiha
1 kapsas
1 sibul
2 tl paprikapulbrit
1 sl (kuhjaga) kontsentreeritud tomatipastat
2-3 tl vürtsikamat ajvar paprikahoidist või mahedamat tšillipastat
0,25 tl tšillihelbeid
Kuumuta paksupõhjalises potis veidi oliiviõli.
Lõika sealiha ampsusuurusteks kuubikuteks, lisa potti, kata kaanega ja hauta liha tasasel tulel umbes 30 minutit.
Eemalda kapsalt välised lehed, Lõika kapsas sektoriteks, eemalda kõva südamik. Lõika kapsas ampsusuurusteks tükkideks. Kalla kapsatükkidele kannutäis tulikuuma vett ja lase 10 minutit seista.
Lisa potti hakitud sibul. Lisa tomatipasta ja paprikapasta. Lisa paprikapulber ja tšillihelbed. Sega läbi ja kuumuta, kuni vürtsid on aromaatsed.
Nüüd nõruta kapsas hoolega ning lisa potti. Lisa loorberileht ja nii palju vett, et kapsas oleks napilt kaetud. Kuumuta keemiseni, maitsesta soolaga ja hauta tasasel tulel kuni 2 tundi või kuni kapsas ja liha on pehmed.
Eemalda loorberileht ja serveeri.
Allikas: When Feta Met Olive, pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse.
Väga maitsev sai. Väga hea vaheldus kodumaisele kapsahautisele.
tšillipastale lisaks tšillihelbed?
Luigeke, ma uurisin seda asja nüüd veidi edasi ja tegelikult peaks seal olema vürtsikas ajvar (paprikad+tšillid pasta/möksi kujul) või siis mõni mitte väga terav tšillipasta. Tegin retseptis sellekohase täpsustuse.
Albaania kapsahautis
Sealihaga kapsahautis 'mish me lakra' Albaania köögist, millele tšilli, tomatipasta ja paprikapulber annavad mõnusa lisamaitse.