Albaania kapsahautis

Sealihaga kapsahautis 'mish me lakra' Albaania köögist, millele tšilli, tomatipasta ja paprikapulber annavad mõnusa lisamaitse.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

oliiviõli

500 g sealiha

1 kapsas

1 sibul

2 tl paprikapulbrit

1 sl (kuhjaga) kontsentreeritud tomatipastat

2-3 tl vürtsikamat ajvar paprikahoidist või mahedamat tšillipastat

0,25 tl tšillihelbeid

1 loorberileht

soola

Valmistamine

Kuumuta paksupõhjalises potis veidi oliiviõli.

Lõika sealiha ampsusuurusteks kuubikuteks, lisa potti, kata kaanega ja hauta liha tasasel tulel umbes 30 minutit.

Eemalda kapsalt välised lehed, Lõika kapsas sektoriteks, eemalda kõva südamik. Lõika kapsas ampsusuurusteks tükkideks. Kalla kapsatükkidele kannutäis tulikuuma vett ja lase 10 minutit seista.

Lisa potti hakitud sibul. Lisa tomatipasta ja paprikapasta. Lisa paprikapulber ja tšillihelbed. Sega läbi ja kuumuta, kuni vürtsid on aromaatsed.

Nüüd nõruta kapsas hoolega ning lisa potti. Lisa loorberileht ja nii palju vett, et kapsas oleks napilt kaetud.  Kuumuta keemiseni, maitsesta soolaga ja hauta tasasel tulel kuni 2 tundi või kuni kapsas ja liha on pehmed. 

Eemalda loorberileht ja serveeri. 

Nipid ja soovitused:

Allikas: When Feta Met Olive, pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse.

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 09.05.2017 10:12

Väga maitsev sai. Väga hea vaheldus kodumaisele kapsahautisele.

luigeke
postitatud 25.09.2017 20:07

tšillipastale lisaks tšillihelbed?

Pille
postitatud 26.09.2017 11:15

Luigeke, ma uurisin seda asja nüüd veidi edasi ja tegelikult peaks seal olema vürtsikas ajvar (paprikad+tšillid pasta/möksi kujul) või siis mõni mitte väga terav tšillipasta. Tegin retseptis sellekohase täpsustuse.