2 sl rapsiõli või päevalilleõli
1 suur sibul
2 sl riivitud värsket ingverit
5 nelki
1 tl valget pipart
1 tl koriandriseemneid
1 tl vürtsköömneid
1 suur punane tšilli
400 g purk konservitud purustatud tomateid
2 sl mangotšatnit
12 nahata, aga kondiga kanakintsu
500 g kartuleid
väike punt koriandrit
Serveerimiseks:"kollast riisi"
Haki sibul hästi peeneks. Riivi küüslauk ja ingver peeneks. Jahvata vürtsid, tambi kardemoniseemned uhmris katki. Murra kaneelikoor kaheks. Eemalda tšillikaunast seemned ja lõika tšilli õhukesteks viiludeks. Lõika kartulid ampsusuurusteks tükkideks.
Kuumuta õlis suures potis. Lisa hakitud sibul ja prae tasasel tulel 5 minutit, aeg-ajalt segades, kuni sibul on pehme.
Lisa küüslauk, ingver ja nelk ning kuumuta veel 5 minutit. Sega päris tihti, et segu põhja ei kõrbeks.
Lisa ülejäänud vürtsid ning värske tšilli. Sega korra läbi, siis lisa tomatid ja 2 tomatikonservipurgitäit vett. Lisa mangotšatni ja kanapuljongikuubik.
Lisa kanakintsud ning suru need leeme sisse. Kata pott kaanega ning lase roal 35 minutit podiseda.
Lisa kartulid ning keeda veel 15-20 minutit, nüüd juba ilma kaaneta, kuni kartulid on küpsed.
Sega juurde hakitud koriander ja serveeri kollase riisiga või tavalise keedetud riisiga.
Allikas: BBC Good Food
Cape Malay kanakarri
Maitsev ja maitseküllane Lõuna-Aafrika kanakarri, mida serveeritakse kollase riisiga. NB! Roog sobib sügavkülmutamiseks!