300 g (täistera) nisujahu või speltapüüli
1,5 tl kaneeli
2 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl söögisoodat
näpuotsaga soola
1,8 dl piima
1,2 dl vedelat mett
1 suur küps banaan
170 g värsket spinatit
100 g toasooja pehmet võid
1 suur muna
1 tl vanilliekstrakti
Toorjuustukreem:200 g toasooja pehmet toorjuustu
maitse järgi tuhksuhkrut
Kuumuta ahi 180 kraadini. Piserda silikoonist muffinivormid õliga.
Sega kõik kuivained kausis omavahel.
Pane ülejäänud ained (piim, mesi, banaan, spinat, või, muna ja vanilliekstrakt) kannmikserisse või köögikombaini ning püreesta ühtlaseks.
Kalla saadud roheline püree kuivainete hulka ja sega õrnalt ühtlaseks. Väldi üleliigset segamist!
Jaota tainas ettevalmistatud muffinivormidesse ning küpseta 180-kraadises ahjus 18-22 minutit, kuni muffinid sõrmega katsudes küpsed tunduvad, aga ei ole veel pruuniks läinud.
Lase enne serveerimist jahtuda. Soovi korral kaunista toorjuustuglasuuriga - selleks sega toasoe pehme toorjuust tuhksuhkruga ja määri muffinitele.
Allikas: SuperHealthyKids.com. Retsepti testis ja pildi tegi Nami-Nami toimetaja Merilin.
Super! Laste kõhtu kadus terve pannitäis enne, kui suured maitstagi said :)
Oi kui ägedad. Peab proovima :)
Meil tulid sellised :)
Mis arvate, kui spinati asemel kasutada naati, kas jääb ka roheline?
Ma arvasin, et külalised pelgavad rohelist värvi muffineid, aga läksid kaubaks nagu soojad saiad!
Huvitav, kas või võiks asendada kookosrasvaga ?
Triin, kui kookosrasva maitse Sind ei häiri, siis lase käia!
Tänan vastuse eest, teen proovi :)
Väga head tulid :)
Rohelised muffinid
Need magusad muffinid saavad oma erkrohelise värvi spinatist. Ärge seda lastele öelge ;) Kui vähegi võimalik, kasuta silikoonist muffinivorme - taina omapära tõttu on neid väga raske tavalise muffinipaberi küljest lahti saada. Sellised silikoonist muffinivormid ning muud vajalikku küpsetamiseks leiate kauplusest Apelsin.