1 kg suure tärklisesisaldusega pudrukartuleid
2 pisikest muna
kuni 300 g nisujahu (vajadusel rohkem)
Pese ja keeda kartulid koorega pehmeks. Väldi katki keetmist.
Kuivata kartuleid 100-120-kraadises ahjus.
Koori ja riivi kartulid kuumalt peene riiviga või suru läbi pudrupressi, ära kasuta nuia. Sega kartulimass muna ja minimaalse vajaliku jahukogusega ühtlaseks.
Vormi leigest kartulimassist gnocchid ja hoia neid keetmiseni jahusel alusel ühes kihis.
Pane gnocchid keevasse vette ja keeda kuni nende pinnale tõusmiseni. Tõsta kurnlusika abil kuuma kastmega pannile, sega läbi ja serveeri kohe.
Kirjeldus tundub lihtne, aga et esimestel kordadel pettumusi vältida, tuleks mõnda etappi siiski pikemalt süveneda. Millised kartulid valida, kuidas neid täpsemalt keeta ja kuidas gnocchi-tainast valmistada, loe lähemalt siit.
Retsepti koostas ja pildi tegi Nami-Nami toimetaja Merilin.
Kartuli-gnocchid
Gnocchid, täpsemalt kartuli-gnocchid, on kõige lihtsamalt seletatuna Euroopa söögilaudadel üpris levinud klimbisuguvõsa esindajad, Põhja-Itaaliast pärit kartuliklimbid ehk midagi analoogset pastale, aga kartulist.