Ahjukõrvits

Nami-Nami toimetaja Ilse soovitus väikeste pähkel- ja muskaatkõrvitsate valmistamiseks.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

pool väiksemat kõrvitsat

oliiviõli

soola ja musta pipart

4 küüslauguküünt

väike kimp salveid

70-100 g meelepärast juustu

Valmistamine

Puhasta kõrvits ja viiluta. Piserda ahjuplaadile õli. Pane kõrvitsaviilud plaadile, maitsesta soola-pipraga, piserda veelkord õliga. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 20 minutit.

Võta ahjust välja, lisa hakitud küüslauk ja salveilehed. Kata riivitud või hakitud juustuga ja pista veel umbes 10 minutiks ahju.

Roog on valmis kui kõrvits on pehme ja natuke pruunistunud ja juust sulama hakanud.

Retsept ja foto: Ilse (Ilse köögis), kes sai inspiratsiooni Anni Arrost. 

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 03.10.2016 10:05

Hästi maitsev, salvei ja juust annavad kõrvitsale täiesti uue mõtte :)

Silja
postitatud 13.10.2016 22:51

Minu lemmik on sinihallitusjuustuga. Sobib kuidagi eriti hästi kõrvitsaga.

Ilse
postitatud 11.09.2017 07:35

Patisson sobib ka

Silja Laht
postitatud 23.09.2019 12:36

Ma ei ole väga suur kõrvitsa austaja, aga ahjukõrvits salvei ja sinihallitusjuustuga on toit, mille järgi aeg-ajalt isutab. Uskumatu, kui hästi salvei kõrvitsaga sobib.