1 l värskeid musti torbikseeni (u 200 g)
1 sibul
2 sl võid ja/ või õli
3 sl nisujahu
0,8-1 l kana- või köögiviljapuljongit
1 sl hakitud värsket või 1 tl kuivatatud estragoni
2-3 sl hakitud värsket petersell
100-150 g sulatatud juustu või toorjuustu
2 dl 35% rõõska koort ehk vahukoort
soola ja musta pipart
Puhasta ja tükelda seened. Koori ja haki sibul.
Kuumuta potis seeni omas mahlas, kuni vedelik on aurustunud. Lisa rasvaine ja hakitud sibul ning kuumuta läbi. Puista juurde nisujahu, sega läbi. Siis lisa puljong ja sega hoolega. Maitsesta. Hauta suppi tasasel tulel umbes 10 minutit.
Lisa sulatatud või toorjuust ja rõõsk koor. Kuumuta, kuni juust on sulanud ja supp kenasti ühtlane. Maitsesta parajaks.
Retsept on kokku kirjutatud mitmest Soome retseptist (sh Valio, Kotiliesi, Iltasanomat, Kotivinkki jne).
Musta torbikseene supp
Luksuslik metsaseenesupp.