Nektariini-vaarikamarmelaad

Väga suvine kooslus. Moos valmistatakse moosisuhkruga.

Kogus
2 liitrit
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

8 nektariini

1 kg vaarikaid

1 dl vett

1 kg moosisuhkrut

Valmistamine

Pese nektariinid, eemalda kivi. Lõika viljaliha kuubikuteks. 

Pane tükeldatud nektariinid, vaarikad ja vesi potti. Kuumuta keemiseni ja lase tasasel tulel 5 minutit podiseda. 

Lisa moosisuhkur ja keeda veel mõned minutid, kuni suhkur on sulanud. Vajadusel koori pinnale tekkiv vaht. 

Kalla kuum moos hoolikalt pestud purkidesse. Sulge kohe ja lase jahtuda. Säilita jahedas.

Loe veel:

Retsept on mugandatud Soome ajakirjast Maku (3/2012). Pildi tegi Kaare.

LISA KOMMENTAAR

Kaare
postitatud 19.07.2016 15:01

Unustasin vee :) Küpsemad nektariinid keesid kenasti pehmeks, tooremad jäid krõmpsud. Mulle meeldis!