Väga suvine kooslus. Moos valmistatakse moosisuhkruga.
8 nektariini
1 kg vaarikaid
1 dl vett
1 kg moosisuhkrut
Pese nektariinid, eemalda kivi. Lõika viljaliha kuubikuteks.
Pane tükeldatud nektariinid, vaarikad ja vesi potti. Kuumuta keemiseni ja lase tasasel tulel 5 minutit podiseda.
Lisa moosisuhkur ja keeda veel mõned minutid, kuni suhkur on sulanud. Vajadusel koori pinnale tekkiv vaht.
Kalla kuum moos hoolikalt pestud purkidesse. Sulge kohe ja lase jahtuda. Säilita jahedas.
Retsept on mugandatud Soome ajakirjast Maku (3/2012). Pildi tegi Kaare.
Unustasin vee :) Küpsemad nektariinid keesid kenasti pehmeks, tooremad jäid krõmpsud. Mulle meeldis!
Nektariini-vaarikamarmelaad
Väga suvine kooslus. Moos valmistatakse moosisuhkruga.