Ahjusiig sidruniga

Sidruni, porru ja tilliga täidetud ja ahjus küpsetatud siiakala.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 roogitud siig (u 1 kg)

1 väiksem porru

1-2 sidrunit

peotäis värsket tilli

soola ja musta pipart

Valmistamine

Loputa kala kiiresti külma vee all, kuivata korralikult köögipaberiga. Tõsta kala küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile või sobiva suurusega ahjuvormi. 

Lõika porru pikuti pooleks, vajadusel loputa ja siis lõika õhukesteks viiludeks. Pese sidrunid ja lõika õhukesteks viiludeks. Pane paar tillioksa kaunistuseks kõrvale. 

Maitsesta kala seespoolt soola ja musta pipraga ja seda üsna korralikult. Laota sidruniviilud, porru ja tillipunt kõhuõõnsusesse. Vajuta kala uuesti kinni. 

Küpseta 200-kraadise ahju alumisel siinil umbes 30 minutit. 

Serveeri koos keedetud kartulite ja hapukoorekastmega

Loe veel:

Retsept on mugandatud Soome ajakirjast Maku (3/2012)

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 10.09.2017 10:43

Mõnus, lihtne ja maitsev viis siiakala valmistamiseks!

Pille
postitatud 11.09.2017 10:10

Me tegime kolm siiakala antud moel. Esimese sõime soojalt koos salatiga. Teise roa jaoks puhastasin jahtunud kala tükkideks ja serveerisime koos majoneeskastme ja keedetud kartulitega. Kolmanda roa jaoks praen eilsed keedukartulid täna ära ning kalatükikestest teen lihtsa koorekastme.