Põhjaka mõisa suvikõrvitsa-juustuampsud

Retseptisoovitus kergemaks kõhutäieks!
"Peale suuri ja raskeid jaaniaegseid liharoogasid võiks kehale midagi kergemat pakkuda ning küpsetada neid köögivilja-juustuampse – ükskõik kas siis ahjus või grilli peal," soovitab Põhjka mõisa kokk Märt Metsallik.
Kiirelt valmivad suupisted sobivad koka sõnul suvisele toidulauale nii salatilisandi kui eelroana.

Kogus
Valmistusviis
Grillimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 saledam suvikõrvits

3 tomatit

Epiima koorest juustu

punt värsket rukolat

oliiviõli

soola ja musta pipart

Valmistamine

Pese tomatid ja suvikõrvits. Lõika neist õhukesed viilud, laota lõikelauale laiali, maitsesta soola ja pipraga ning nirista peale oliiviõli.

Lõika juust sama õhukesteks viiludeks nagu tomat ja suvikõrvits. Lao suvikõrvits, tomat, juust ja rukolalehed üksteise peale ritta, nii et viimasele kihile jääks ainult juust.

Kinnita tornid keskelt puidust grilltikuga ja küpseta ahjus 200 kraadi juures umbes 15 minutit.

Serveeri koos värske rohelise salati või külma jogurtikastmega.

Foto: Lauri Laan

LISA KOMMENTAAR

Maria Michelson
postitatud 27.06.2016 18:37

Järgi proovitud :) Täitsa head ja uskumatult täitvad :) Jäävad kindlasti minu menüüsse!

kodukokk signe
postitatud 28.06.2016 20:44

Minu menüüs ka kindlasti!

Kata
postitatud 29.06.2016 08:08

Kuidas neid grillil valmistada? :)