4-5 keskmise suurusega ahvenat
Puljongi jaoks:2 l vett
1 porgand
1 sibul
10 tera musta pipart
Supi jaoks:2-3 kartulit
1 sibul
Roogi ahvenad ehk eemalda sisikond ja lõpused. Pea jääb külge ja soomuseid pole vaja maha kaapida!
Pane vesi keema ja lisa 1 pestud porgand, 1 terve sibul ja sellerivars, loorber, pipraterad ja natuke soola. Keeda umbes 10 minutit.
Nüüd lisa roogitud ahvenad. Hoia keedust keemise piiril ning keeda hästi tasasel tulel 15-20 minutit.
Tõsta kalad ettevaatlikult välja ja kurna saadud puljong läbi tiheda sõela teise nõusse. Settinud puljong vala puhtasse potti ja pane uuesti keema.
Lisa kuubikuteks lõigatud porgand ja veidi aja pärast kartulikuubikud ning viilutatud sibul. Keeda tasasel tulel kuni köögivili on pehme. Puhastatud ahvenaliha serveeri koos supiga. Peale haki värsket tilli või muud maitserohelist.
Retsept ja foto: Ilse
Kui viitsimist on võib sibulad enne supile lisamist pannil, võis kergelt pruunistada ja samuti porgandid.
Väga hea supp oli.
Suurepärane supp!
Sai täna just keedetud ja hetk tagasi söömine lõpetatud - lihtne ja väga maitsev supp :)
Tõin turult 3 kena ahvenat, tegin supiks. Kuna soomuseid ei eemaldanud, siis oli jube tülikas pärast kala puhastada puhtalt, aga supp sai maitsev :)
Ahvenasupp
Klassikaline selge leemega ahvenasupp. Loe ahvena kohta lähemalt siit.