Ahvenasupp

Klassikaline selge leemega ahvenasupp. Loe ahvena kohta lähemalt siit.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

4-5 keskmise suurusega ahvenat

Puljongi jaoks:

2 l vett

1 porgand

1 sibul

1 sellerivars

1 loorberileht

10 tera musta pipart

soola

Supi jaoks:

2-3 kartulit

2 porgandit

1 sibul

Valmistamine

Roogi ahvenad ehk eemalda sisikond ja lõpused. Pea jääb külge ja soomuseid pole vaja maha kaapida! 

Pane vesi keema ja lisa 1 pestud porgand, 1 terve sibul ja sellerivars, loorber, pipraterad ja natuke soola. Keeda umbes 10 minutit.

Nüüd lisa roogitud ahvenad. Hoia keedust keemise piiril ning keeda hästi tasasel tulel 15-20 minutit.

Tõsta kalad ettevaatlikult välja ja kurna saadud puljong läbi tiheda sõela teise nõusse. Settinud puljong vala puhtasse potti ja pane uuesti keema.

Lisa kuubikuteks lõigatud porgand ja veidi aja pärast kartulikuubikud ning viilutatud sibul. Keeda tasasel tulel kuni köögivili on pehme. Puhastatud ahvenaliha serveeri koos supiga. Peale haki värsket tilli või muud maitserohelist.

Retsept ja foto: Ilse

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 31.07.2016 09:46

Kui viitsimist on võib sibulad enne supile lisamist pannil, võis kergelt pruunistada ja samuti porgandid.

Karl Johannes 6,5 a.
postitatud 19.09.2017 11:17

Väga hea supp oli.

Anu
postitatud 13.10.2017 22:04

Suurepärane supp!

...
postitatud 02.04.2018 12:30

Sai täna just keedetud ja hetk tagasi söömine lõpetatud - lihtne ja väga maitsev supp :)

Pille
postitatud 03.04.2021 13:43

Tõin turult 3 kena ahvenat, tegin supiks. Kuna soomuseid ei eemaldanud, siis oli jube tülikas pärast kala puhastada puhtalt, aga supp sai maitsev :)