Seenepuljong

Rudolf Visnapuu juhised.

Seenepuljongit saab kasutada igasuguste köögiviljade, seenesuppide ja kastmete jaoks. 

Kogus
1 liiter
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

20 g kuivatatud seeni

2 loorberilehte

1 porgand

1,5 dl + 2 l vett

maitse järgi musta pipart

Valmistamine

Pane kuivatatud seened 15 minutiks 1,5 dl külma veega likku. Siis lase 2 liitrit vett keema ja lisa juurde leotatud seened. Vala sinna juurde ka vesi, kus seened leos olid. Keeda seeni vaiksel tulel ilma kaaneta 20 minutit, koorides aeg-ajalt vahtu.

Lisa juurde loorberilehed ja tükeldatud porgand. Keeda veel 20-25 minutit, seejärel kurna puljong läbi sõela. Puljong peab umbes poole võrra kokku keema. 

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR