Vutimunad verivorstiteki sees

Scotch eggs põhimõttel valmistatud suupiste, kus mune ümbritsevale hakkmassile on jõulude puhul lisatud verivorsti :)

Kogus
24 tk
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

24 vutimuna

250 g hakkliha

250 g verivorsti

1 sl röstitud sibulahelbeid

soola ja musta pipart

Paneerimiseks:

nisujahu

muna

riivsaia või -leiba

Valmistamine

Pane vutimunad keevasse vette ja keeda 2-3 minutit. Tõsta pott tulelt, kurna ja vala peale külm vesi. Lase jahtuda, siis koori vutimunad ettevaatlikult.

Eemalda verivorstidelt kest, siis pudista katki või haki peeneks.

Sega kausis verivorstimass, hakkliha, sibulad, maitsesta soola-pipraga. Võta umbes supilusikatäis hakkmassi ning suru peopesas õhukeseks kettaks. Aseta keskele vutimuna, ümbritse hakkmassiga. Tõsta kõrvale.

Peida kõik munad hakkmassi sisse.

Siis veereta hakklihapallikesi jahus, siis lahtiklopitud munas ning seejärel riivsaias.

Küpseta mõõdukalt kuumas õlis kenasti kuldpruuniks. Serveerimiseks lõika pikuti pooleks.

NB! Röstitud sibulahelveste asemel võid võtta ka ühe väikese sibula, selle peeneks hakkida ja võis kuldseks praadida.

LISA KOMMENTAAR