24 vutimuna
250 g hakkliha
250 g verivorsti
soola ja musta pipart
Paneerimiseks:riivsaia või -leiba
Pane vutimunad keevasse vette ja keeda 2-3 minutit. Tõsta pott tulelt, kurna ja vala peale külm vesi. Lase jahtuda, siis koori vutimunad ettevaatlikult.
Eemalda verivorstidelt kest, siis pudista katki või haki peeneks.
Sega kausis verivorstimass, hakkliha, sibulad, maitsesta soola-pipraga. Võta umbes supilusikatäis hakkmassi ning suru peopesas õhukeseks kettaks. Aseta keskele vutimuna, ümbritse hakkmassiga. Tõsta kõrvale.
Peida kõik munad hakkmassi sisse.
Siis veereta hakklihapallikesi jahus, siis lahtiklopitud munas ning seejärel riivsaias.
Küpseta mõõdukalt kuumas õlis kenasti kuldpruuniks. Serveerimiseks lõika pikuti pooleks.
NB! Röstitud sibulahelveste asemel võid võtta ka ühe väikese sibula, selle peeneks hakkida ja võis kuldseks praadida.
Vutimunad verivorstiteki sees
Scotch eggs põhimõttel valmistatud suupiste, kus mune ümbritsevale hakkmassile on jõulude puhul lisatud verivorsti :)