Eemalda iirisekommid paberitest. Vali välja terved pähklipoolikud.
Võta iga pähkliampsu jaoks kaks pähklipoolikut ja üks iirisekomm. Veereta iirist veidi käte vahel, et muuta ta pallikeseks. Aseta pallike kahe pähklipoole vahele ja suru kokku - pähklid jäävad iirise külge. Korda sama kõikide pähklite ja iiristega.
Sulata ja tempereeri tume šokolaad. Kasta pähkli-iirisepallikesed tumedasse šokolaadi, seejärel aseta küpsetuspaberiga kaetud alusele. Kui soovid kasutada soolahelbeid, raputa need nüüd kommikeste peale, et sool šokolaadi külge kinni jääks. Lase pähklikommidel tahkuda.
NB! Pähkli-iiriseampsud sobivad kenaks kingituseks, kui pakid nad armsasse isetehtud karbikesse - õpetust vaata siit!
Ma arvan, et seda pehmet. Kui võtta need kõvad, sitked iirised, on komme pärast paha süüa.
Martiina
postitatud 15.12.2015 20:35
Kasutasin Kalevi pisikesi iiriseid, neid venivamaid (oranzi paberiga), jäid väga mõnusad (need siis fotodel ka). Usun, et plaadiiiris sobiks ka (müüakse u 200g plaatidena, Eesti toode).
Pähkli-iiriseampsud
Üks tore suupiste pühadeperioodiks.