iiriseid
tumedat šokolaadi
soovi korral soolahelbeid
Eemalda iirisekommid paberitest. Vali välja terved pähklipoolikud.
Võta iga pähkliampsu jaoks kaks pähklipoolikut ja üks iirisekomm. Veereta iirist veidi käte vahel, et muuta ta pallikeseks. Aseta pallike kahe pähklipoole vahele ja suru kokku - pähklid jäävad iirise külge. Korda sama kõikide pähklite ja iiristega.
Sulata ja tempereeri tume šokolaad. Kasta pähkli-iirisepallikesed tumedasse šokolaadi, seejärel aseta küpsetuspaberiga kaetud alusele. Kui soovid kasutada soolahelbeid, raputa need nüüd kommikeste peale, et sool šokolaadi külge kinni jääks. Lase pähklikommidel tahkuda.
NB! Pähkli-iiriseampsud sobivad kenaks kingituseks, kui pakid nad armsasse isetehtud karbikesse - õpetust vaata siit!
Idee, teostus ja foto: Martiina.
Huvitav millist iirist peaks kasutama?
Ma arvan, et seda pehmet. Kui võtta need kõvad, sitked iirised, on komme pärast paha süüa.
Kasutasin Kalevi pisikesi iiriseid, neid venivamaid (oranzi paberiga), jäid väga mõnusad (need siis fotodel ka). Usun, et plaadiiiris sobiks ka (müüakse u 200g plaatidena, Eesti toode).
Pähkli-iiriseampsud
Üks tore suupiste pühadeperioodiks.