2,5 dl käesooja piima
25 g värsket pärmi
1 tl suhkrut
0,5 tl soola
50 g pehmet võid
300-350 g nisujahu
Vahele:400 g Maks & Moorits 77,7% liharikkaid viinereid
Kaunistamiseks:Esmalt valmista pärmitainas: vala käesoe piim suurde kaussi, lisa sool, suhkur ja pärm ning sega, kuni komponendid on lahustunud. Siis lisa jahu, sega tainas kokku. Lisa pehme või ja sõtku see taina sisse. Kummuta tainas lauale ja sõtku veel umbes viis minutit, kuni saad ühtlase ja sileda taina, mis käte küljest lahti lööb.
Pane tainapall kaussi, kata puhta rätikuga ning lase soojas kohas kahekordseks kerkida (umbes tund aega).
Rulli kerkinud tainas õhukeseks, umbes 0,7 cm paksuseks nelinurkseks plaadiks. Lõika terava noaga tainast pikad peenikesed ribad, laiusega umbes 0,5 cm. Keera tainaribad ümber viinerite nii, et tainaribad jookseksid risti-rästi ja viiner jääks osaliselt tainaribade vahelt näha.
Laota pirukad ahjuplaadile ning lase neil rätiku all veel 15 minutit kerkida.
Küpseta pirukaid 200 °C ahjus umbes 15-20 minutit, kuni pirukad on küpsenud ja kuldpruunid.
Enne serveerimist tee pirukatele sinepist või ketšupist silmad- selleks on mugav kasutada näiteks hambatikku.
Pildid tegi Nami-Nami toimetaja Martiina.
Viinerimuumiad
Pärmitainast viineripirukad, väikese krutskiga. :) Proovi Maks & Moorits 77,7% liharikkaid viinereid.