Kaerahelbe-toorpuder e. Bircher-müsli

Bircher-müesli on saanud oma nime Šveitsi arsti Maximilian Bircher-Benner'i järgi, kes serveeris sellisel moel valmistatud kaerahelbe-toorputru oma patsientidele. Siin on üks tänapäevasem versioon antud roast.

Kogused on toodud ühe portsjoni jaoks, aga neid annab kergesti korrutada.

Kogus
ühele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Hommikusöök
Lisategevused

Koostisosad

Õhtul:

1 dl kaerahelbeid

0.5 dl (keedetud) vett

0.25 sidruni pressitud mahl

Hommikul:

1 sl mett

1 riivitud õun

1 dl maitsestamata jogurtit

Serveerimiseks:

värskeid puuvilju või marju

1 sl röstitud hakitud sarapuupähkleid või kreeka pähkleid või mandleid

veel veidi mett

Valmistamine

Sega õhtul kaerahelbed vee ja sidrunimahlaga ning lase üleöö pehmeneda.

Hommikul sega juurde jogurt ja mesi, riivi juurde õun. Serveerimisel puista peale röstitud pähkleid ja tükeldatud puuvilju ja marju ning nirista veel veidi mett.

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare.

LISA KOMMENTAAR

Kaare
postitatud 23.08.2017 17:14

Mõnusalt tervislik ja kõhtu täitev hommikusöök!

Merx
postitatud 11.08.2019 09:58

Ma reisidel võtan hotellis alati seda bircheri putru!!!