Saiavorm kookoshelvestega

Kirsimoosi ja kookoshelvestega saiavormi pakuvad õpilastele Lauka Põhikooli kokad. 

Kogus
kaheksale kuni kümnele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
1 tund
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

1 päts saia (nt Perenaise)

8 dl piima

400 g Küllus kirsimoosi

3-4 muna

120 g suhkrut

1 tl vanillisuhkrut

3 sl kookoshelbeid

80 g võid

Valmistamine

Määri ahjuvorm võiga. Kasta saiaviilud piima sisse ja lao vormi põhjale. Täida saiaviilude vahele jäänud tühikud piimas leotatud saiatükikestega. Määri saiale ühtlase kihina moos. Siis lao peale järgmine kiht piima sisse kastetud saiaviile. 

Klopi munad suhkru, vanillisuhkru ja ülejäänud piimaga lahti. Kalla munapiim saiaviiludele. Puista peale kookoshelbed ning väikesed võitükikesed. 

Küpseta 200-kraadises ahjus 30-40 minutit, kuni vorm on pealt kuldpruun. Serveeri piimaga. 

Loe veel:

Retsept ilmus Hele-Mai Alamaa, Evelin Ilvese ja Tuuli Mathiseni raamatust "Söögivahetund. Koolikokkadelt kodukööki" (Ajakirjade Kirjastus, 2014). Pildi tegi Kaare.

LISA KOMMENTAAR

Kaare
postitatud 11.02.2016 13:59

Mul oli hästi magus kirsimoos, seega suhkrut panin vaid 2 tl. Lasin enne ahju panemist seista, kuni munapiim oli ilusasti sisse tõmmanud. Kirsimoos ja kookoshelbed - väga maitsev! Ja milline lõhn!