Riivi kapsas peene riiviga, haki sibul peeneks. Sega kapsas, sibul ja majonees, maitsesta soola ja vajadusel suhkruga. Sega läbi.
Retsept ilmus Hele-Mai Alamaa, Evelin Ilvese ja Tuuli Mathiseni raamatus "Söögivahetund. Koolikokkadelt kodukööki" (Ajakirjade Kirjastus, 2014). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.
Minu laste lemmiksalat on väga sarnane - kapsas, majonees, till, tiba soola. Proovisin ka seda varianti. Samuti maitsev. Seistes muutub sibul veidi mahedamaks. Ka kassile maitses :) Mul jäi salat lauale ja mõne aja avastasin, et kass matsutab suure suuga salatit.
<p>Meil käib sibula asemel salati sisse purustatud küüslauk ja majoneesile oleme lisanud ka veidi hapukoort.</p><p> Igal juhul on see salat suviti tihti laual, eriti grill-liha ja suitsukala kõrvaseks :)</p>
Kapsasalat majoneesiga
Sellist salatit pakuvad õpilastele Tartu Maarja kooli kokad.