Maapirnid palsamiäädikaga

Pliidil küpsetatud maapirnid hea palsamiäädikaga. 

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

1 kg maapirne

2 sl oliiviõli

1 dl vett

soola ja musta pipart

4 rosmariinioksa

50 g võid

3 sl kvaliteetset palsamiäädikat

Valmistamine

Pese maapirnid hoolikalt, vajadusel kaabi puhtamaks või koori. Lõika mugulad ampsusuurusteks tükkideks. 

Kuumuta õli suurel paksupõhjalisel praepannil. Lisa maapirnid ja vesi, maitsesta soola-pipraga. Kata pann kaanega ning küpseta kümmekond minutit, kuni maapirnid on poolpehmed.

Eemalda kaas ja jätka kuumutamist, aeg-ajalt segades, kuni vesi on aurustunud ja maapirnid pruunistunud. Tõsta küpsetatud maapirnid vaagnale.

Nüüd pane pannile või ja rosmariin, sega ja kuumuta umbes 4 minutit, kuni või kergelt vahutab ja pruunistub. Tõsta pann tulelt, sega juurde palsamiäädikas. Tõsta palsamiäädika-võikaste ja rosmariin maapirnidele.  

Loe veel:

Retsept on mugandatud USA ajakirjast Bon Appetit. Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 28.04.2016 08:58

Mulle maitses.

Pille
postitatud 01.11.2023 19:18

Pilt ka: