Lillkapsas maapirniga

Mina kasutasin maitsestamiseks vürtsköömneid, Cayenne'i pipart ja karripulbrit, aga siin võib fantaasial lennata lasta. 

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
1 tund
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500 g maapirne

1 lillkapsas

külmpressitud oliiviõli

meresoola

1 sl vürtsköömneid

1 tl karripulbrit

näpuotsaga Cayenne'i pipart

hakitud värsket murulauku

Valmistamine

Kuumuta ahi 200 kraadini. 

Lõika lillkapsas väikesteks õisikuteks. Pese maapirnid hästi hoolikalt puhtaks, vajadusel kaabi/koori. Lõika umbes 2-3 cm suurusteks tükkideks. 

Pane köögiviljad ahjuvormi, nirista peale õli. Maitsesta soola, pipra ja vürtsidega, siis sega korralikult läbi. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 45 minutit, kuni köögiviljad on mõnusalt küpsed. Sega 1-2 korda küpsetamise ajal, et köögiviljad ühtlasemalt küpseks. 

Võta ahjust välja, puista peale hakitud murulauk ja serveeri. 

Loe veel:

Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp. Idee on Anne Burrelli raamatust "Cook Like a Rock Star" (2011, Random House)

LISA KOMMENTAAR