Kugel on aškenazi juutide köögist pärit nuudli- või kartulivormiroog. Leedukate versioon on veidi teistsugune - kugelis e. bulvių plokštainis - sisaldades mh ka peekonit. Serveeri õunapüree või pohlamoosiga, hapukoore ja praetud peekonitükikestega.
Haki peekon, prae pannil kergelt krõbedaks ja kuldseks.
Koori kartulid ja sibulad, riivi peene riiviga, suru riivmass käte vahel kuivemaks. Kalla peale tulikuum piim ja sega hoolega läbi. Sega juurde jahu, praetud peekon, munad, majoraan, loorberilehed ja sool.
Kalla võitatud ahjuvormi. Küpseta 180kraadises ahjus tund aega, kuni kugel on pealt kenasti kuldne.
Kugelis ehk Leedu kartulivorm
Kugel on aškenazi juutide köögist pärit nuudli- või kartulivormiroog. Leedukate versioon on veidi teistsugune - kugelis e. bulvių plokštainis - sisaldades mh ka peekonit. Serveeri õunapüree või pohlamoosiga, hapukoore ja praetud peekonitükikestega.