Kugelis ehk Leedu kartulivorm

Kugel on aškenazi juutide köögist pärit nuudli- või kartulivormiroog. Leedukate versioon on veidi teistsugune - kugelis e. bulvių plokštainis - sisaldades mh ka peekonit. Serveeri õunapüree või pohlamoosiga, hapukoore ja praetud peekonitükikestega. 

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 kg kartuleid

450 g peekonit

2.5 dl kuuma piima

2 sl nisujahu

2 muna

2 sibulat

2 tl majoraani

2-3 loorberilehte

soola

Valmistamine

Haki peekon, prae pannil kergelt krõbedaks ja kuldseks.

Koori kartulid ja sibulad, riivi peene riiviga, suru riivmass käte vahel kuivemaks. Kalla peale tulikuum piim ja sega hoolega läbi. Sega juurde jahu, praetud peekon, munad, majoraan, loorberilehed ja sool.

Kalla võitatud ahjuvormi. Küpseta 180kraadises ahjus tund aega, kuni kugel on pealt kenasti kuldne.

Loe veel:

Mugandatud Our Local Commons veebilehelt.

LISA KOMMENTAAR

Tiina
postitatud 10.03.2022 11:46

Ei olnud minu lemmik.

Liina L.
postitatud 16.02.2023 14:48

See on minu lemmik Leedu kartulitoitudest ☺️