Ahjupotis kohtuvad priske part ja hapukapsas, maitset lisavad apelsin, tüümian ja mesi. Part on üsna rasvane lind (õigemini on seda pardi nahk), mis aitab linnul ka pärast küpsetamist mahlane püsida.
Tambi uhmris küüslauk, tüümian, sool, pipar, apelsinikoor ja suhkur või mesi ühtlaseks pastaks. Tõmba pardi nahk lahti, masseeri ürdipasta pardi kõhuõõnsusesse, naha alla ja naha peale.
Aseta sobiva suurusega ahjupoti põhja hapukapsas, nirista peale apelsinimahl. Siis aseta peale ettevalmistatud part, rind ülal.
Küpseta kaanega kaetud ahjupotis 160kraadises ahjus 2-2,5 tundi. Eemalda kaas, tõsta ahju kuumus 200 kraadini ning pruunista pardi pealmine nahapool kenasti kuldseks.
Tegin üheks jahedaks novembriõhtuks. Oli väga maitsev ja mahlakas, aga ma võtaks kaane ära juba tunni aja pärast, et kapsas jõuaks paremini küpseda. Mul oli Uus-Kongo hapukapsas ja kaane all hautades jäi see natuke liiga mahlane :)
Ahjupart hapukapsaga
Ahjupotis kohtuvad priske part ja hapukapsas, maitset lisavad apelsin, tüümian ja mesi. Part on üsna rasvane lind (õigemini on seda pardi nahk), mis aitab linnul ka pärast küpsetamist mahlane püsida.