Ahjupart hapukapsaga

Ahjupotis kohtuvad priske part ja hapukapsas, maitset lisavad apelsin, tüümian ja mesi. Part on üsna rasvane lind (õigemini on seda pardi nahk), mis aitab linnul ka pärast küpsetamist mahlane püsida. 

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 kobedam part

1.5-2 kg hapukapsast

4 küüslauguküünt

2 sl hakitud värsket tüümiani

2 sl mett

1 apelsini mahl ja riivitud koor

soola ja musta pipart

Valmistamine

Tambi uhmris küüslauk, tüümian, sool, pipar, apelsinikoor ja suhkur või mesi ühtlaseks pastaks. Tõmba pardi nahk lahti, masseeri ürdipasta pardi kõhuõõnsusesse, naha alla ja naha peale.

Aseta sobiva suurusega ahjupoti põhja hapukapsas, nirista peale apelsinimahl. Siis aseta peale ettevalmistatud part, rind ülal.  

Küpseta kaanega kaetud ahjupotis 160kraadises ahjus 2-2,5 tundi. Eemalda kaas, tõsta ahju kuumus 200 kraadini ning pruunista pardi pealmine nahapool kenasti kuldseks. 

Tõsta selle sama ahjupotiga ka lauale. 

Loe veel:

Ragne Värki retsept. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Pille

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 20.12.2017 11:02

Tegin üheks jahedaks novembriõhtuks. Oli väga maitsev ja mahlakas, aga ma võtaks kaane ära juba tunni aja pärast, et kapsas jõuaks paremini küpseda. Mul oli Uus-Kongo hapukapsas ja kaane all hautades jäi see natuke liiga mahlane :)