Pardipugu-confit

Omas mahlas-rasvas küpsetatud pardipugud. Serveerimiseks paku rasvast välja tõstetud pugusid koos kornišonide, kapparite, veidikese sinepi ja krõbeda singiga. 

Kogus
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

400 g pardipugusid (Reinuvaderi Pidusöök)

1 sl meresoola

200 g pardirasva või searasva või hanerasva

mõned küüslauguküüned

2 loorberilehte

paar tüümianioksa

kümmekond tera musta pipart

Valmistamine

Vajadusel eemalda pardipugudelt kelmed. Sega puhastatud pardipugud supilusikatäie meresoolaga ning pane 24 tunniks külmkappi maitsestuma. 

Järgmisel päeval eemalda liigne meresool. Tõsta pardipugud koos rasva, ürtide ja hakitud küüslauguga sobiva suurusega ahjupotti. Aseta pott 150-kraadisesse ahju ning küpseta tasases kuumuses 2-3 tundi. Pugud on valmis, kui neid saab kahvli või lusika abil poolitada.

Kalla pugud koos rasva, ürtide ja vürtsidega säilitusnõusse ning tõsta nõu külma tahenema. Rasva all säilib confit vähemalt nädala. 

Pildi tegi Ilse.

LISA KOMMENTAAR

Taivo
postitatud 18.10.2016 10:50

Olen juba kaks korda teinud, esimene kord soolasin üle, nii et soolaga võib olla pigem tagasihoidlik.

Ilse
postitatud 02.12.2016 09:41

Väga lahe, et katsetasid! Eks selle soolaga on nii ja naa. Ma olen järgmisel päeval külma veega loputanud üleliigse soola mha , siis kuivaks patsutanud paberi või rätiga ja on päris paras jäänud. Soolad on erineva soolasusega ka muidugi. Ja kui juhtub mage jääma, saab alati soolahelbeid peale raputada.