Verivorstide tegemine

Juhtnöörid verivorstide tegemiseks kodus. 

Kogus
1 kg
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2.5 dl odratangu või odrakruupe

200-300 g sea küljeliha

50 g suitsupeekonit maitseks

1 sibul

50 g võid

soola ja musta pipart

majoraani

250-300 g verd

sea- või lambasoolt

Valmistamine

Pese odrakruubid või -tangud. Lõika sealiha ja sibul väikesteks kuubikuteks, prae pannil kergelt läbi. 

Pane pestud kruubid/tangud puljongisse või vette keema, lisa ka praetud sealiha ja sibulad. Keeda tasasel tulel, kuni kruubid on peaaegu pehmed. Maitsesta kuum puder soola, musta pipra ja majoraaniga. Seejärel jahuta puder ja sega juurde kurnatud veri. 

Täida sooled lehtri abil verepudruga ning pane vorstid vürstide ja maitserohelisega maitsestatud vette keema. Keeda tasasel tulel umbes 15-20 minutit. 

Enne lauale andmist küpseta vorstid ahjus krõbedaks. 

Loe veel:

Fotod: Katrin Press

LISA KOMMENTAAR

Ilsu
postitatud 17.12.2014 23:49

Ma olen natuke teistmoodi teinud aga ma arvan, et kilokese teeme enne jõule veel selle retsepti järgi ka ära :)

Ints
postitatud 20.12.2014 14:33

See retsept on natuke mööda. Juhul kui keeta, on suur võimalus, et pärast lähevad vorstid ahjus lõhki. Õige kupatamise temp. on 80C. Ning 18-23 minutit - olenevalt vorstide paksusest. Must pipar ja majoraan üksi annavad tulemuseks kole igava vorsti. Printsi verivorstide seas saab timmides vürtsi, muskaatpähkli, iisopi ja punega ning muidugi juba mainitud majoraaniga. Eriliselt siidja maitseiseloomu annab 35% koor. Keegi mainis kusagil foorumis, et tema kasutab ka piparmünti. Arvestades kui hästi sobivad kokku vürts, muskaat ja pirparmünt, siis kostub see päris loogiliselt.

Kabi
postitatud 30.11.2015 03:31

Uhed ostetud vorstid olid mingi kummalise maitsega. Ah munt! Kas vorstitegija ulatas marjorami poole aga tabas hoopis korval pudelis munti. Mitte et maitse oli halb, aga vooras. Selleparast hakkasime meiegi ise vorste valistama. (Vabandage aga siit Kanadast on keeruline trukitahtedele tappe peale ajada, ja ka kapsaraude.)