Džinnisiig

Džinni ning maitseainetega valmistatud graavisiig ehk õrnsoolatud siig sobib hästi jõululauale. 

Proovi kuiva preemiumklassi Nordic Spirits Lab Gin'i. Selle põhjamaise džinni iseloomu loovad klassikalised džinni tootmisel kasutatavad ürdid ja vürtsid – kadakamari, sidrunikoor, koriandriseemned, angeelika juur; maitsenüansse lisab akvaviidi infusioon köömnetest, apteegitilli seemnetest ja angervaksast.

Kogus
kümnele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

700 g siiafileed

3 sl meresoola

3 sl suhkrut

2 tl aniisiseemneid või apteegitilliseemneid

1 tl uhmris tambitud musta pipart

1 sidruni riivitud koor

2 sl Nordic Spirits Lab Gin džinni

Kaunistuseks:

riivitud sidrunikoort

vesikressi või maitserohelist

Valmistamine

Eemalda siiafileelt pintsettide abil kõik luud. Aseta siig sobiva suurusega alusele ning pintselda kalafilee korralikult džinniga kokku.

Sega maitseained omavahel, puista ühtlase kihina kalafileele, patsuta kinni. Keera kalafilee toidukilesse ning pane 1-2 ööpäevaks külmkappi maitsestuma.

Enne serveerimist pühi maha liigsed maitseained. Lõika siig fileerimisnoaga võimalikult õhukesteks viiludeks. 

Loe veel:

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 28.05.2017 20:39

Mul aniisiseemneid käepärast ei olnud aga sobis ka väga hästi apteegitilliseemnetega. Teistmoodi jälle ja täitsa mõnus.