Džinni ning maitseainetega valmistatud graavisiig ehk õrnsoolatud siig sobib hästi jõululauale.
700 g siiafileed
3 sl meresoola
3 sl suhkrut
2 tl aniisiseemneid või apteegitilliseemneid
1 tl uhmris tambitud musta pipart
1 sidruni riivitud koor
2 sl džinni
riivitud sidrunikoort
vesikressi või maitserohelist
Eemalda siiafileelt pintsettide abil kõik luud. Aseta siig sobiva suurusega alusele ning pintselda kalafilee korralikult džinniga kokku.
Sega maitseained omavahel, puista ühtlase kihina kalafileele, patsuta kinni. Keera kalafilee toidukilesse ning pane 1-2 ööpäevaks külmkappi maitsestuma.
Enne serveerimist pühi maha liigsed maitseained. Lõika siig fileerimisnoaga võimalikult õhukesteks viiludeks.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Mul aniisiseemneid käepärast ei olnud aga sobis ka väga hästi apteegitilliseemnetega. Teistmoodi jälle ja täitsa mõnus.
Džinnisiig
Džinni ning maitseainetega valmistatud graavisiig ehk õrnsoolatud siig sobib hästi jõululauale.