Kodujuustupirukas Västerbotteni juustuga

Västerbottensost® on üks rootlaste armastatumaid juuste ning populaarne on ka sellest juustust valmistatud lihtne pirukas. Siin kodujuustuga variant.

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

Põhi:

125 g võid

180 g nisujahu (u 3 dl)

1 sl vett

Täidis:

200 g kodujuustu

200 g riivitud Västerbottensost® või muud kõvemat juustu

3 muna

1 dl 10% rõõska koort või 35% rõõska koort

soola ja musta pipart

Valmistamine

Sega põhja koostisosad ühtlaseks tainaks. Suru tainas pirukavormi põhjale ja äärtele, torka kahvliga põhja sisse mõned augud ja pane umbeks tunniks ajaks külma. 

Eelküpseta põhja 220-kraadises ahjus umbes 10 minutit.

Täidise jaoks sega munad, kohvikoor, kodujuust ja riivitud juust omavahel, maitsesta soola-pipraga. 

Vala täidis eelküpsetatud põhjale ja küpseta umbes 30 minutit, kuni pirukas muutub pealt kaunilt kuldkollaseks. 

Serveeri jahtunult. 

Lia Virkuse retsept, veidi tuunitud. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Pille.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 16.04.2017 16:36

Mulle meeldib "puhas" Västerbottensostpaj rohkem, aga kodujuustuga on rahakotisõbralikum ja samuti maitsev!