Keedukreemiga küpsisetort

ehk nn vale-Napoleon :) Heledad kandilised küpsised on kihitatud keedukreemiga.

Kogus
12 tk
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

3 pakki heledaid küpsiseid (nt Selga)

Keedukreem:

7.5 dl piima

100 g suhkrut

3 tk muna

45 g nisujahu

2 tl vanillisuhkrut

Valmistamine

Keedukreemi valmistamiseks sega piim suhkruga kuumuta pliidil kuni keemiseni. Tõsta pott tulelt.
Klopi jahu korralikult munade ja vanillisuhkruga läbi, siis klopi peene nirena juurde paar kulbitäit kuuma piima (seda nimetakse munade tempereerimiseks).
Kalla tempereeritud munasegu ülejäänud kuuma piima hulka ja tõsta pott uuesti tulele. Kuumuta kreemi nõrgal tulel pidevalt segades, kuni kreem pakseneb ja puulusika selga katab. Võta tulelt ja lase jahtuda. Sega aeg-ajalt.
Laota koogipõhjaks 12 küpsist (kas siis 3x4 või 6x2). Määri sellele ¼ kreemist. Selle peale laota 12 küpsist ning määri ¼ kreemiga. Siis jälle kiht küpsiseid ning kiht kreemi. Laota peale ka neljas küpsisekiht ning kata järelejäänud kreemiga.
Järgijäänud küpsised tambi peeneks puruks ning raputa koogile. Pane kook jahedasse seisma järgmise päevani, siis on kreem kenasti läbi imbunud.

Retseptiidee Ragne toidublogist, kreemi koostis veidi teine.

LISA KOMMENTAAR

Kristel
postitatud 29.08.2012 13:23

Kas kõik 7,5dl piima läheb esimese ringiga suhkuruga kuumutamisele? Kui palju on paar kulbitäit teise ringi piima, millega mune tempereerin?

Pille
postitatud 30.08.2012 15:38

Jah, Kristel, kogu kolmveerand liitrit läheb potti koos suhkruga. Paar kulbitäit tähendabki 2-3 kulbitäit, seda siis olenevalt kulbi suurusest :)

Tiina
postitatud 02.09.2019 18:32

Polnud viga, tegelikult oli ikka väga hea. Panin ühe kihi vahele pohlamoosi, aga oleks pidanud rohkem panema, natuke plass jäi.