1 suur ja õhuke nisutortilja (33 cm või suurem)
1 sl pehmet võid
1.25 dl riivitud Cheddari juustu
1-2 röstitud ja pikuti ribadeks lõigatud rohelist tšillit (Anaheim või Poblano)
Kuumuta ahi 180 C.
Määri tortilja pealt üleni võiga kokku. Aseta küpsetusplaadile ja pane ahju keskmisele siinile. Küpseta umbes 6 minutit, kuni tortilja on kergelt kuldne.
Võta ahjust välja, puista peale riivitud juust. Aseta soovi korral peale ka tšilliribad (need pole kohustuslikud). Küpseta veel umbes 2 minutit, kuni juust on sulanud.
Lõika sektoriteks ja serveeri.
Allikas: Simply Recipes, pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.
Sonora quesadilla e. Arizona juustutortilja
Tex-Mex roog, mis on nime saanud Sonora kõrbe järgi. USA Tex-Mex restoranides on selle nimi lihtsalt cheese crisp ehk juustukrõps, vanemad inimesed mäletavad seda aga Sonoran quesadilla ehk Sonora quesadilla nime järgi.