Singi-juustupirukas ASENDA

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

Tainas:

450 g nisujahu

225 g võid

2-4 sl külma vett

1 tl soola

2 tk munakollast

Täidis:

110 g riivitud juustu

340 g sinki

55 g sulatatud võid

85 g kuubikuteks lõigatud saia

3 sl hakitud murulauku või tilli

1 tk suur küüs küüslauku

3 dl hapukoort

0.5 tk sidrunit (mahl)

1 tk muna

musta pipart

Valmistamine

Valmista tainas ja hoia pool tundi külmas.
Rulli tainast 2 ristkülikut (üks veidi suurem).
Tõsta väiksem tainatükk ahjuplaadile, torgi kahvliga läbi ja hoia 20 minutit jahedas.
Küpseta 15 minutit 200-kraadises ahjus. Lase jahtuda.
Sega täidiseained ja pane eelküpsetatud plaadile.
Tõsta peale teine (suurem) tainaplaat. Suru tainaservad kokku.
Soovi korral kaunista tainaplaat peenikeste tainaribadega.
Hoia 20 minutit külmas, seejärel küpseta ahjus kuldpruuniks (20 minutit).

Pereköögi retsept (4/1996)

LISA KOMMENTAAR