200 g võid
200 g hakitud valget šokolaadi
3 suurt muna
150 g Demerara või heledat muscovado suhkrut
200 g nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
250 g tükeldatud rabarbrit
paar lusikatäit ingverisukaadi
Kuumuta ahi 200 kraadini.
Pane 150 g hakitud valget šokolaadi ja või väikesesse potti või kuumakindla kausiga vesivanni kohale. Kuumuta segades, kuni šokolaad ja või on sulanud ja segunenud. Tõsta tulelt ja lase jahtuda.
Klopi munad suhkruga tugevaks kohevaks vahuks. Vispelda juurde jahtunud šokolaadi-võisegu. Sõelu juurde küpsetuspulbriga segatud jahu, siis ülejäänud šokolaaditükikesed, rabarber ja ingverisukaad. Sega õrnalt läbi.
Kalla tainas korralikult võitatud või küpsetuspaberiga vooderdatud u 24x30 cm koogivormi ning küpseta 200-kraadises ahjus umbes 25 minutit, kuni koogi keskele torgatud puutikk puhtaks jääb. Ära üle küpseta, muidu jääb kook kuiv!
Lase koogil vormis jahtuda, enne serveerimist lõika ruutudeks.
Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.
Väga head koogikesed! Mul oli ca 100 g heledat muscovadot ja 100 g fariinsuhkrut, šokolaad oli Kalevi valge küpsetusšokolaad ja rabarber muidugi oma aiast.
Väga hea kook, kindlasti läheb kordamisele!
Sai ka eile küpsetatud ja tõesti väga maitsev ;)
Tegin ka eile. Üks väike miinus on - mulle üldse ei meeldi valge šokolaadi maitse (oma viga muidugi). Aga ülejäänud kook oli väga hää :)
Tõeline suvilakook! Maitsev ka pealeselle!
Väga maitsev, yks hästi Magus kook hapude rabarbrikildudega. Mul oli kypsuse hindamisega raskusi, kartuses yle kypsetada vötsin liiga vara välja, jäi keskelt veidi toores ja pidi lusikaga serveerima, aga hea oli ikka.
Kook nagu kook ikka, erilist vaimustust siiski minus ei tekitanud.
VÄGA HEA!
Hea kook. Teisel korral asendasin valge šokolaadi piimašokolaadiga, sukaadi asemel lisasin 2 tl ingveripulbrit. See variant maitses imehea :)
Valge šokolaadi-rabarbriruudud
Suhkrustatud ingver ehk ingverisukaad annab sellele plaadikoogile eriti mõnusa meki. Kui Sa seda poest ei leia, siis võid koogile lisada natuke ingveripulbrit või veidi riivitud ingverijuurt - või lihtsalt ingveri ära jätta.