420 g õrnsoolatud heeringafileed
2 keedetud muna soovi korral
1 dl maitsestamata jogurtit
0.5 dl majoneesi
50 g riivitud Västerbottensost® juustu
2 tl Dijoni sinepit
1 purustatud küüslauguküüs
näpuotsaga Cayenne'i pipart
vajadusel soola
0.5 dl värsket tilli
Vajadusel nõruta heeringafileed, lõika tükkideks. Lõika kanamunad sektoriteks.
Sega jogurt, majonees ja riivitud juust, maitsesta sinepi ja Cayenne'i pipraga. Sega juurde heeringatükid ja munasektorid, vajadusel maitsesta soolaga. Kaunista tilliga.
Lase enne serveerimist veidi maitsestuda.
Mugandatud Soome ajakirjast MAKU, pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare
Selline väike küsimus, kust seda Västerbotteni juustu Tallinnas osta saab?
Margot, selline kurb lugu, et Eestis seda ei saagi osta, Soomegi jõudis alles. Mulle toob sõbranna seda Rootsist aeg-ajalt ja seepärast lisasin ka retsepti siia. Eks võib mõne muu juustuga ka asendada, aga lihtsalt maitse natuke muutub. Västerbotten on natuke magusapoolne küpse Parmesani tekstuuriga juust.
Tänud vastuse eest. Teen siis asenduse.
Tere, Saab osta seda juustu Tallinnnas Sadama turult. Täitsa olemas:)
Paar aastat hiljem saab Margotile jt kinnitada, et Västerbottensost on Eestis päris paljudes kohtades juba müügil - nii Selveri kui ka Rimi keti poodides!
Tegime jõululauale. Üldiselt kiideti väga heaks, kuigi meil oli tavaline Eesti soolaheeringas (PepeKala oma). Usun, et mahedamaitselise rootsi heeringaga oleks maitsebukett kuidagi harmoonilisem.
Mõnus, mulle meeldis! Kasutasin teralist Dijoni sinepit.
Heeringas juustukastme all
Siin roas tuleks kasutada rootslaste imemõnusat Västerbottensost® juustu.