Koolibrikook

Ameerikast pärit banaani-kookoshelbekook toorjuustukreemiga.

Raamatus kirjutatakse: "Esimest korda ilmus see klassikaks muutunud retsept ajakirja "Southern Living" 1978. aasta veebruarinumbris. Selle saatis keegi Mrs Wiggins Põhja-Carolinast. Keegi ei tea, miks kook sellist eksootilist nime kannab, kuid arvatakse, et see viitab koogi troopilisele maitsele ja magususele".

Kogus
10-12 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Kook:

225 g nisujahu

1 tl söögisoodat

1.5 tl jahvatatud kaneeli

200 g pruuni suhkrut

1.25 dl taimeõli

2 suurt muna

1 tl vanilliekstrakti

450 g nõrutatud ja purustatud konservitud ananassi

200 g püreestatud banaani

60 g kookoshelbeid

60 g hakitud pekanipähkleid

Toorjuustukreem:

180 g toorjuustu

90 g toasooja võid

1 tl vanilliekstrakti

375 g tuhksuhkrut

Kaunistamiseks:

veidi pekanipähkleid

Valmistamine

Kuumuta ahi 170 kraadini. Määri 23 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm rasvainega. Kata põhi küpsetuspaberiga.

Sega keskmise suurusega kausis kokku jahu, söögisooda ja kaneel. Pane suhkur, õli, munad ja vanill keskmise suurusega kaussi ja mikserda madalal kiirusel ühtlaseks. Sega käsitsi sisse ananassitükid, banaanipüree, kookoshelbed ja hakitud pekanipähklid. Lisa ettevaatlikult jahu. Kalla tainas vormi.

Küpseta 40-45 minutit, kuni koogi keskele torgatud hambatikk jääb puhtaks.

Lase koogil 10 minutit vormis jahtuda, siis tõsta restile. Eemalda ettevaatlikult paber ja lase koogil vähemalt tund aega jahtuda.

Vahusta toorjuust, või ja vanill kreemjaks. Lisa mikserdamist jätkates vähehaaval tuhksuhkur.

Kata kook üleni glasuuriga. Puista peale hakitud pekanipähklid. 

Retsept on Marina Neri raamatust "Koogid" (kirjastus Koolibri, 2012).

LISA KOMMENTAAR