225 g nisujahu
1 tl söögisoodat
1.5 tl jahvatatud kaneeli
200 g pruuni suhkrut
1.25 dl taimeõli
2 suurt muna
1 tl vanilliekstrakti
450 g nõrutatud ja purustatud konservitud ananassi
200 g püreestatud banaani
60 g kookoshelbeid
60 g hakitud pekanipähkleid
Toorjuustukreem:180 g toorjuustu
90 g toasooja võid
1 tl vanilliekstrakti
375 g tuhksuhkrut
Kaunistamiseks:veidi pekanipähkleid
Kuumuta ahi 170 kraadini. Määri 23 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm rasvainega. Kata põhi küpsetuspaberiga.
Sega keskmise suurusega kausis kokku jahu, söögisooda ja kaneel. Pane suhkur, õli, munad ja vanill keskmise suurusega kaussi ja mikserda madalal kiirusel ühtlaseks. Sega käsitsi sisse ananassitükid, banaanipüree, kookoshelbed ja hakitud pekanipähklid. Lisa ettevaatlikult jahu. Kalla tainas vormi.
Küpseta 40-45 minutit, kuni koogi keskele torgatud hambatikk jääb puhtaks.
Lase koogil 10 minutit vormis jahtuda, siis tõsta restile. Eemalda ettevaatlikult paber ja lase koogil vähemalt tund aega jahtuda.
Vahusta toorjuust, või ja vanill kreemjaks. Lisa mikserdamist jätkates vähehaaval tuhksuhkur.
Kata kook üleni glasuuriga. Puista peale hakitud pekanipähklid.
Retsept on Marina Neri raamatust "Koogid" (kirjastus Koolibri, 2012).
Koolibrikook
Ameerikast pärit banaani-kookoshelbekook toorjuustukreemiga.
Raamatus kirjutatakse: "Esimest korda ilmus see klassikaks muutunud retsept ajakirja "Southern Living" 1978. aasta veebruarinumbris. Selle saatis keegi Mrs Wiggins Põhja-Carolinast. Keegi ei tea, miks kook sellist eksootilist nime kannab, kuid arvatakse, et see viitab koogi troopilisele maitsele ja magususele".