1 dl kiir- või täisterakaerahelbeid või peenikest kaeratangu
2 dl vett
näpuotsaga soola
Serveerimiseks:külmpressitud oliiviõli
meresoolahelbeid ja musta pipart
Old Saare juustu, küpset Cheddar- juustu või Parmesani juustu
Kuumuta potis vesi keemiseni. Lisa kaerahelbed või -tang ja näpuotsaga soola. Sega läbi, siis alanda kuumust ja hauta tasasel tulel, kuni puder on valmis (helveste puhul võtab see mõned minutid, kaeratangu puhul kauem). Sega aeg-ajalt, et puder põhja ei kõrbeks.
Serveerimiseks tõsta puder kaussi, nirista peale veidi oliiviõli, riivi peale head juustu ning lõpuks puista peale mõned meresoolahelbed ning veidi purustatud musta pipart.
Idee on Penny De Los Santose toidublogist "Appetite": Sexed-Up Savory Oatmeal. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.
Meie peres süüakse tavaliselt magusat putru, aga soolane variant on vaat et maitsvamgi :)
Väga hea puder, värske parmesan, veskist mustpipar ja oliiviõli.
Lemmikpuder, ka lastel. Kõik tuleb ära süüa, juustu tõttu ei säili.
Me paneme pea igal hommikul pudru peale juustu. Aga pudruks endaks on vee-piimaga pooleks tehtud neljaviljapuder nt. Mõistagi, vaid soolaga maitsestatud. Vaid kerge soolaga valmib meil puder ka juhul, kui lõpuks peale moos juhtub minema. Juust+moos oleks aga arvatavasti mõnegi jaoks see kõige gurmeem ...
Tavaliselt lisan parmesanilaaste. Aga ka cheddar ja fetajuust on mõnus.
Mõnus soolane puder, mulle maitses!
Kaerahelbeputru söön alati juustu ja väikese võisilmaga.
Olen saanud ja väga hea on!
Kaerapuder juustuga
Kui Sa hommikuti moosiga putru ei soovi, siis proovi soolast kaerahelbeputru Old Saare kauaküpsenud juustu, küpse Cheddar-juustu või parmesani ja oliiviõliga.
Eriti maitsva pudru saad peenikest kaeratangu (steelcut oats) kasutades.