Rosinakuklid

Maitsvad rosinakuklid meeldivad eriti lastele. Jahtunud värsked kuklid võid sügavkülma panna, siis on maitsvad kuklid alati käepärast.

Kogus
24 väikest või 12 suurt kuklit
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

500 g nisujahu

40-85 g suhkrut (0,5-1 dl)

0.5 tl jahvatatud kardemoni

1 tl soola

42-50 g värsket pärmi

100 g võid

2 dl piima

1 muna

100 g (erineva suuruse ja värviga) rosinaid

Määrimiseks:

veidi muna ja vee segu

Valmistamine

Sega kausis kuivained. Kui kasutad värsket pärmi, siis mudi see jahu hulka.
Sulata või, sega peene joana juurde külm piim (nüüd peaks segu olema umbes käesoe). Klopi juurde muna ja kalla segu kuivainete hulka. Sõtku ühtlaseks tainaks, mis kausi servade küljest lahti lööb (vajadusel lisa lusikatäis või paar jahu või vett/piima).

Sega rosinad lusikatäie jahuga ja sõtku taina hulka üsna lõpus.

Lase tainal soojas tuulevaikses kohas 30-60 minutit kerkida köögirätiku all.

Siis sõtku tainas läbi ja vormi sobiva suurusega kukliteks. Lase kuklitel ahjuplaadi peal veel kerkida.

Pintselda pealt lahtiklopitud munaga.

Küpseta 220-kraadise ahju keskmisel siinil umbes 15-20 minutit, olenevalt kuklite suurusest.

Valmis kuklitel lase köögirätiku all jahtuda, siis jäävad need mõnusalt pehmed.

LISA KOMMENTAAR

Karmen
postitatud 01.03.2017 04:16

Kui kuklid sügavkülmutada, siis kuidas neid hiljem soojendada/sulatada?

Marara
postitatud 15.09.2017 22:45

Kuklid sügavkülmast 10 minutiks ahju ja nagu äsja valminud soojad saiad:)

Kaia
postitatud 06.04.2020 13:15

Kui soovin kasutada kuivpärmi, siis mis koguses?

Malle
postitatud 18.08.2020 12:10

Samapq

Pille
postitatud 27.01.2021 13:02

Siin erinevad koolkonnad. Mõni võtaks 1, mõni 2 pakki kuivpärmi. Kui on aega kergitada, siis piisab ühest pakist.

Lille
postitatud 07.09.2021 12:55

Mina kasutasin ühe koguse jaoks 6g kuivpärmi, kerkis väga hästi ja õhuliseks.