1 muna
2 dl piima
0.5 dl heledat õlut
1 sl suhkrut
120 g nisujahu (2 dl)
frittimiseks õli
serveerimiseks tuhksuhkrut
Sega tainaained omavahel vispliga ühtlaseks, lase tund aega külmikus seista.
Kuumuta väikeses paksupõhjalises potis õli*.
Küpseta spetsiaalse raua abil õlis kuldsed küpsised - selleks kulub umbes 30 sekundit, mitte rohkem. Selleks tuleb kuum krustaadiraud kasta u 3/4 ulatuses tainasse, nii et raud pealt puhtaks jääks. Krõbedaks küpsenud küpsis tuleb raua küljest kergesti lahti!
Lase küpsistel köögipaberil nõrguda ja puista tuhksuhkruga üle.
täielik nostalgia...... Lapsepõlve lemmikud !
Väga mõnusad :)
Mul oleks sellline küsimus-kas ilma õlleta ei ole mingit retsepti?Või mida see õlu juurde annab?
Katrin, õlles on pärm, see aitab tainast õhulisemaks teha!
Mina lisan veidi viina õlle asemel ja on ka õhulised.
Meil kolhoosi söökla juhataja ikka soovitas alati et kui tahad lauale midagi väga odavat aga silmale ilusat...siis see toode on parim :)
Mul on rauad olemas, peaks homme tegema!
Olin täiesti unustanud, et meil ka päris mitmed rauad päris ammusest ajast kasutamata lihtsalt seisavad. Aitäh meelde tuletamast. Läheb tegemiseks.
Lihtne teha aga ülioluline on vorm enne õlis kuumaks lasta (hoida u. 2 min), muidu ei jää taigen vormi külge. :)
Mul ema tegi neid lapsepõlves. Peaks uurima, kas tal veel alles need vormid.
Väga hea retsept, õnnestusid väga hästi ;) Nii lihtne ja maitsev ;)
Suured tänud retsepti eest!
Tegime Raplas toidukoolitusel. Need krustaadirauad on paljudel sahvrinurgas peidus, tasub välja otsida!
Krustaadid
Krustaadid ehk rosetid on klassikalised jõuluküpsetised, õhulised ja rabedad.
Nende küpsetiste valmistamiseks läheb vaja spetsiaalset krustaadirauda, selle leiate kauplusest Apelsin.