2.5 dl vett
1 dl riivsaia või riivleiba
1 kg kodust hakkliha
1 peenelt hakitud sibul
0.5 tl purustet musta pipart
1 tl soola
hakitud maitserohelist
Sega riivsai või -leib veega ja lase 10 minutit paisuda.
Lisa paisunud riivsaiale hakkliha, hakitud sibul ja maitseained. Sega vaid niipalju, et ained on omavahel segunenud - vaid siis saad pehme ja mahlase lihapätsi.
Tõsta hakkmass fooliumiga vooderdatud keeksivormi või piklikku ahjuvormi, silu pealt õlise käega siledaks.
Küpseta 200kraadise ahju keskosas u 60 minutit. Kui hakkpäts liialt pruunistub, siis pritsi peale veidi kuuma vett ning kata fooliumiga.
Serveeri keedetud kartulite ja meelepärase kastmega.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.
väga hea mahlane pikkpoiss tuleb. ma teen küll ainult loomahakklihast, aga see rohkem maitseasi :-) vahel lisan veel 1-2 tükeldatud marineeritud kurki ja viilutatud musti oliive. mämmu.
parim pikkpoiss siiani. väga hea retsept - tegin uhmerdatud näkileivaga ja segasin vähe - head nõuanded.
Väga maitsev ja mahlane jääb. Meie pere viimase aja hitt igatahes.
Väga lihtne ja maitsev!
Supper hea toit... vaieldamatult minu lemmik :P
Sai ka ahju pandud, aga poes unustasin sibula ja pipra, samas katsetada vaja.
Fooliumi ja vee asemel kasutan hapukoort.Ei ve kunagi alt!
Mina olen ka hapukoort kasutanud nii kotletil, kui pikkpoisil. Tuleb ka hea mahlane
Laste lemmik! Lihtne ja tõesti maitsev.
Tegin riivleivaga, sai veel parem :)
Täiesti lemmik pikkpoisi retsept! :)
Hea ja mahlane.
Esimest korda jäin pikkpoisiga rahule - oli kohev ja mahlane.
Kui sellesse massi lisada veel hakitud maitserohelist ( till,peterselli) tuleb veel maitsvam ga gurmaanidele soovitan lisada ka natukene peenelt hakitud piparmündi lehti ja tavaliselt lisan ma pikapoisi tainale paar muna ja ca 200 gr hapukoort.
Super! Väga mahlane. Lisasin eeltoodud soovitustele lisaks küüslauku ühe küüne ja natuke suvekõrvitsat. Väga maitsev.
Kuhu küüslauk jäi?? ..com'on
muskaatpähkel annab väga hea maitse
Aitäh vihje eest, minä!
Kuule, tegin sinu retsepti järgi, kuid pikkpoiss laguneb. Teisisõnu, retesept ei ole lõpuni läbimõeldud. Pikkpoisi konsistents peab olema kõvem. Kas lisad retseptile juurde riivsaia kogust või midagi muud. Maitsel pole muidugi viga.
Väga maitsev ja mahlane! Kohe kuumalt lõigates mul ka natuke lagunes, aga hiljem veidi jahtunult püsis hästi koos. Kui palju sõtkuda ja tugevalt vormi mätsida, siis saab ehk tihkema tulemuse, aga see pole ju eesmärk! </br> Pehme ja mahlane pikkpoiss on palju parem!
Ühinen eelkõnelejatega - tõeliselt mahlane ja maitsev.
Kuhu muna jääb?
Eerika, siin ei käi muna. Kui Sa kangesti tahad lisada, siis võid ju panna, aga hädavajalik see pole.
Ma panen paar/kolm tervet keedumuna ka hakkliha massi sisse! Lisab värvi ja maitset..:)
Esimest korda elus olen omatehtud pikkpoisiga 100% rahul. Võrratult hea ja toimiv retsept!
Vabandust, aga minu pikkpoiss tuli veidike väärakas. Kahjuks ka gurmee lehkas ausalt öeldas nagu mina ise
Kurat niipalju pole kaua aega naernud kui sinu pildi peale - head isu :)
hahahaha
????????????
Kruubipuder, pikkpoiss, soe soust ja garneering
Pikkpoiss
Klassikaline pikkpoiss.
Vahendid küpsetamiseks ning laua katmiseks leiate kauplusest Apelsin.