1 värsket ananassi või 400 g konservitud ananassi
2 dl vett
1 dl suhkrut
200 g külmutatud vaarikaid
värsket sidrunmelissi või värsket münti
Koori ananass. Tükelda pehme viljaliha. Keeda vesi ja suhkur siirupiks. Keeda ananassitükke mõni minut siirupis (kui kasutad ananassikonservi, asenda suhkruvesi veega lahjendatud konservivedelikuga).
Lisa jäised vaarikad. Püreesta ananassitükid ja vaarikad leemes. Aseta segu sügavkülma.
Umbes 3-4 tunni pärast, kui segu on poolenisti tardunud, klopi segu mikseriga paar korda. Sorbett peaks olema hästi õhuline. Tõsta sorbett pärast iga kloppimist tagasi külmutusse.
Jaota sorbett magustoidupokaalidesse. Kaunista värske piparmündi- või sidrunmelissilehega. Serveeri kohe.
Retsept on kogumikust "Kiiresti ja Maitsvalt retseptikaardid" (Magustoidud, kaart 20). Pildi tegi Kaare.
Väga lihtne valmistada. Ananassimaitset ei jäänud üldse alles, vaarikat oli tunda, münt lisas oma nüansi. Külmus ilusti, aeg-ajalt mikserdasime, aga parema tulemuse saavutamiseks tuleks timmida selline paras intervall, mis laseks vahepeal edasi külmuda, aga mikserdades saaks konsistentsi sametisemaks, st kristalle väiksemateks. Meil olid jääkristallid päris tuntavad, aga sööjaid see ei häirinud. Sellist magustoitu teen teinekordki.
Tekkis küsimus, kaua siirupit keetma peaks. Tegin siis tunde järgi. Esimest korda segasin u 1,5 tunni pärast ja hiljem mikserdasin veel paar korda. Jäi õhuline ja ilma jääkristallideta.
Tegin konservitud ananassiga, keetsin u 15 minutit. Kasutasin jäätisemasinat. Ananassimaitse ei jää tugev, aga siiski aimatav. Mulle väga meeldib, lastele ka!
Proovisin ka järgi, lõpuks lisasin vaarikaid topelt koguse. tulemus sai õhuline ja maitsev. Ananassi maitset ei jäänud üldse kumama. Suhkru keetmise aeg jäi ka segaseks aga lõpuks sai vedelikku kokku keedetud umbes 45 minutit.
Ananassi-vaarikasorbett
Suvine veganjäätis!