Mõnusad popikud

USAs on sellised ahjupannkoogipallid tuntud kui pop-overs, kasutaja Spiidi pakkus nimeks popikud. Sobivad hästi hommikusöögilauale. 

Vahendid küpsetamiseks ning ilusaks serveerimiseks leiate kauplusest Apelsin.

Kogus
12 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

2 suurt muna

2.5 dl täisrasvast piima

150 g nisujahu (2,5 dl)

1 sl sulatatud võid + veel vormide määrimiseks

1 sl suhkrut soovi korral

0.5 tl soola

Valmistamine

Klopi kausis piim, munad, jahu, 1 sl sulatatud võid, sool ja soovi korral ka lusikatäis suhkrut ühtlaseks. Lase tainal tund aega jahedas paisuda. (Taina võib eelmisel päeval valmis segada ja külmkapis hoida).

Kuumuta ahi 220°C.

Määri muffinivormi augud võiga, aseta metallrest ülemisele siinile umbes 2 minutiks kuumenema.

Sega tainas ettevaatlikult läbi, siis jaota eelnevalt kuumutatud muffinipanni aukudesse. Need tuleks tainaga täita umbes 2/3 ulatuses. Küpseta 220-kraadise ahju keskosas umbes 25 minutit, kuni kohrud on kerkinud ja pealt kuldpruunid.

Serveeri kohe!

Retsept on saadud USAs sündinud-kasvanud ja Eestis elava sõbranna Virve käest, veidike mugandatud. Nime "popikud" pakkus välja Nami-Nami kasutaja Spiidi. 

LISA KOMMENTAAR

Erka
postitatud 20.08.2013 12:52

Väga mõnusad kohrud, justkui suured tuuletaskud. Soojalt mekivad hästi moosi või kohupiimakreemiga. Külmalt olen täitnud mõne soolase salatiga.Sööjad on alati üllatunud, et nii väikse vaevaga saab nii laheda tulemi. :))

Kati
postitatud 01.10.2016 13:26

Kas mingit kergitusainet nagu sooda või kypsetuspulber ei käigi ?

Spiidi
postitatud 20.08.2013 18:46

Ma pakuks välja nimeks - popikud :) Nunnum, kui kohrud.

Nami-Nami
postitatud 10.08.2022 09:54

Hea mõte

Tiina
postitatud 11.02.2023 18:28

"That’s a Yorkshire pudding, mate!" karjataks inglane selle peale. See ju Yorkshire puding, aastasadu vana retsept, ju vanaemade küpsetise nimi ameeriklastel unustatud. Eemisel pühapäeval oli brittide Yorkshire pudingi päev, ameeriklased peavad seda 13 oktoobril. Eestlane vöiks siiski kultuurilisest solidaarsusest euroopa originaalile truuks jääda.

Karin
postitatud 29.08.2013 13:14

Toorjuustuga on ideaalsed.

KIx
postitatud 20.01.2014 15:21

UKs nimetatakse neid Yorkshire pudding'uteks

Pille
postitatud 20.01.2014 15:24

Klx, väike erinevus on selles, et Yorkshire pudingit küpsetatakse tihti suures vormis ja vormi põhja määritakse veidi veiserasva. Süüakse koos liha, praekastme ning köögiviljadega. Ameeriklaste popovers on alati väikestes vormides (nagu siin) ning enamasti on need magusad.

Aive
postitatud 20.01.2019 14:14

Inglusmaal väga levinud ka väiksed, iga pühapäevane lisand Sunday lunch’ile!!!

Aive
postitatud 20.01.2019 14:15

Inglismaal ikka, näpuviga

Tiina
postitatud 02.02.2014 12:07

Tõesti väga mõnusad. Ei osanud oodata, et nii lihtsalt midagi nii lahedat teha saab.

l.S.
postitatud 14.02.2014 15:49

Tõeliselt lihtsad ja mõnusad.Tasub proovida.

Marju
postitatud 20.02.2014 19:46

Ka mina ei osanud oodata, et nii toredad tulevad. Tahtsin magusaid ja panin suhkrut natukene rohkem, väga head!

Marju
postitatud 21.03.2014 17:42

MIskipärast kutsusime neid spontaanselt puhvideks, kuigi popikud on ka täitsa tore.

Mari
postitatud 22.03.2014 13:42

Kas täisis tuleb pärast niisama peale määrida/panna või saab ka taignasse panna ja küpsetada kohe koos täidisega?

Pille
postitatud 22.03.2014 20:00

Mari, need on nagu pannkoogid - neutraalsed põhjad, mida võib pärast niisama süüa või siis moosi vm lisandiga serveerida.

Mirjam L @ FB
postitatud 23.03.2014 09:08

Magusad katsetasime eile ära. täidiseks kasutasime šokolaadi kreemi, väga hea tulid :)

Anu L @ FB
postitatud 23.03.2014 12:50

Täitsa toredad - lapsed kiitsid heaks! : ) Tegin lille- ja südamekujulistes silikoonmuffinivormides, erikujulisena tulid ka vahvad.

Kerli K @ FB
postitatud 23.03.2014 19:55

Päris mõnusad popikud,lisasin kohupiima ja mustikaid ja kadunud nad olidki. Lapsed ootavad juba uusi :)

Liivi K @ FB
postitatud 23.03.2014 23:05

Proovisin järgi ja meie väike pere leidis, et sõime puhve :)

MerleL
postitatud 24.03.2014 15:32

Hästi maitsvad ja efektsed! Olin ahju juures nende küpsemist jälgides sama elevil kui lapsed ;)

Ludmilla P @ FB
postitatud 25.03.2014 09:28

Popikuid tegin, kiidusõnad suured retsepti autorile. Lähipäevil tuleb teha uuesti.Aga minu abikaasa avastas, et veel maitsvam on, kui külmalt need pooleks lõigata ja sinna vahele maasika toormoos lisada, on supper magustoit.

Merle L @ FB
postitatud 25.03.2014 13:23

Just eile sai tehtud popikuid, väikeses vaimustuses neist kohe :)

Kairi
postitatud 26.03.2014 15:45

Palun täpsustust, et kas tühi muffinipann tuleb enne ahju panna paariks minutiks?

Pille
postitatud 26.03.2014 17:51

Kairi, Sa oled täitsa õigesti aru saanud - taina esmakokkupuude kuuma panniga teeb need popikud eriti mõnusaks! Täpsustasin seda osa ka retsepti sõnastuses veidi.

ampsampsamps
postitatud 01.04.2014 16:24

Proovisin vastavalt Pille juhtnööridele teha kookospiimaga, tulid samuti väga maitsvad! :) Sõime nii moosiga kui ilma.

Liisi
postitatud 01.11.2014 09:39

Meile väga meeldisid. Sõime Merevaiguga ja teise osa magusa kohupiimaga.

Karima
postitatud 08.11.2014 09:36

einohhhh :P kellel taigen just külma rändas :P meile maitsevad nad moosiga eriti mõnus on vaarikamoosi ja pool vahustatud vahukoorega :)

miina
postitatud 08.11.2014 14:31

Mina. Olen siin inglise tv-s näinud et ka Yorkshore pudingut tehakse ka väikestes muffini vormides. Tõesti head ja lihtne teha. Pole vahet kas süüa soolase lisandiga või magusa. I inglased söövad tõesti prae kõrvale. Keegi mainis siin, et toorjuustuga on head. Tõsi, uskumatult hea on toorjuustuga nii pannkoogid, lihtsalt koogid jne. Mul siin ninglismaal kohupiima pole ja kasutan toorjuustu. Tasub proovida.

Kadri
postitatud 08.11.2014 21:17

Briti Yorkshire puddings ei ole alalti suures vormis tehtud vaid ongi pisikesed. Suures vormis tehakse neid näiteks koos vorstikestega (toad in the hole) aga üldjuhul on need mõeldud soolaste toitude saatjaks

Kadi
postitatud 15.11.2014 14:48

Tervist! Tegin kõik retsepti järgi, väga maitsvad tulid, kuid mul vajusid kohe peale ahjust väljumist täiesti lössi. Väike tagasivajumine on täiesti loomulik, aga mul vajus ikka täitsa ära. Ei oska aimata, kus vea tegin, sest ega ma biskviitkookide küpsetamisel ka ei suuda teha enam-vähem õhulisse vormi jäävat kooki teha.

Helen
postitatud 21.04.2015 15:29

Kas keegi on neid ka muffini pabervormis teha proovinud?

Hilkka
postitatud 25.04.2015 22:39

Kadi, biskviidi saad alati ideaalse, kui võtad võrdsetes kogustes mune, suhkrut ja jahu. Klaas mune, klaasi suhkruga vahtu ja segad klaasi jahu kiiresti muna- suhkruvahu sisse. Mina küpsetan 200 kraadi juures umbes 40 min, aga oleneb ahjust.

Kairi N @ FB
postitatud 26.04.2015 09:15

Nii, esimest korda tehtud: endale väga maitsesid, aga konservatiivsele perekonnale just väga peale ei läinud. Mõnikord on mul tunne, et miks üldse vaeva näha, ma võiksin keeta makarone ja pelmeene ja kõik oleks rahul:D.

Rellu
postitatud 26.04.2015 09:20

Eriti super! Kogu tuba oli mõnusat vahvlilõhna täis! Mees ärkas ja lootis midagi magusat saada, aga oh üllatust, popikud ei olnudki seda! Sõi ühe ära ja konksus! Meie pere uus lemmik!

Merle P @ FB
postitatud 26.04.2015 10:46

Just lõpetasime hommikusöögi, jäävad kindlasti menüüsse. Kui ahjupannkook kõigile lastele ei sobinud, siis neid sõid kõik.

marta murakas
postitatud 26.04.2015 21:18

Super head!

Teele
postitatud 29.04.2015 15:02

ei tea, kas mandlijahuga saab ka neid küpsetada?

Marju
postitatud 03.05.2015 20:09

Katsetasin ja teen uuesti :) Niii mõnusad on :) duubeldasin retsepti koguseid, sest muidu oleks laps nälga jäänud :P Kasutasin ka silikonist südamekujulisi muffinivorme ja põhja jäi selline armas südamekujutis, kuhu moosi või muud meelepärast panna ;)

kadri
postitatud 04.05.2015 21:30

kui muffinivormi pole kas siis ei saa kuidagi teha?

Kaja
postitatud 06.05.2015 08:33

Proovisin ka teha ja meeldisid.Järgmine kord teen rohkem ja proovin juustuga.Ühest pannitäiest sai erineva kujuga ,kui nii saab öelda popikuid.Mõned läksid õõnsaks ,mõned mitte. Püüan ka üleöö hoida tainast külmas ja siis teha,siis näen ,kas on ka vahe ,kui hoidsin paar tundi ainult.

Marju
postitatud 06.05.2015 08:44

Kadri, katseta paberist vormidega..aga pane neid ihaks juhuks 2-3 tükki teineteise sisse, muidu vajuvad laiali :)

Jana
postitatud 06.05.2015 14:12

Tüdrukud,miks mul popikud ahjust võttes lössi vajuvad :(

Vandiste
postitatud 09.05.2015 10:04

See oli nüüd küll Vau! hommikusöök. Imemaitsev ja väga lihtne teha.

Niru
postitatud 27.05.2015 19:57

Pärast pikka hoovõttu tegi õde neid meile pühapäeva hommikusöögiks. Retsept töötas ka laktoosivaba piimaga ja pärast pooletunnist külmas seismist. Popikud said esimese korraga suureks lemmikuks, juba samal õhtul vuhkisin uue taina külmkappi valmis :)

Hilja Mänd
postitatud 25.07.2015 14:25

Tõesti väga head vahelduseks tavalistele pannkookidele ja hea tahtmise juures saab isegi kohupiimaga neid täita!

kat
postitatud 18.10.2015 09:41

Aga silikoonist muffinite vorme ju ette ei kuumuta? Või kuumutatakse?

Pille
postitatud 18.10.2015 18:19

Kat, pigem mitte. Silikoonvormides saab popikuid teha küll, aga aega võtab veidi kauem, sest silikoon juhib soojust teisiti.

Kaili
postitatud 31.10.2015 11:55

Tegin täna silikoonvormides popikuid. Imehead! Kogu pere sõi.

Niru
postitatud 14.04.2016 19:35

Mh, mina olen küll silikoonvormid ka eelnevalt sooja lükanud ja popikud tulevad suurepärased! Korra proovisin metallvormis ka, aga seal ei läinud pooltki nii toredalt puhvi. Ja aega ei võta ka kauem, aga mul suht kiire ahi muidugi. Ja ega ma tegelikult kella ei vaata, lihtsalt välimust. Olen tänaseks peaaegu aastajagu oma külalisi popikutega hullutanud ja keegi ei lahku retseptita :)

Edith
postitatud 19.03.2016 22:06

Inglismaal on see Yorkshire puddingu nime all

Pille
postitatud 21.03.2016 10:11

Edith, jah ja ei. Ma hoian popikuid (popovers) ja Yorkshire'i puddingi retsepte Nami-Namis siiski eraldi, sest traditsiooniliselt on olnud tegemist üsna erinevate roogadega. Popovers on suhkruga maitsestatud ja võiga tehtav individuaalne pätsike. Yorkshire pudding on TRADITSIOONILISELT soolane ja suur, või asemel kasutati praerasva (ahjupann pandi veiseprae alla, praerasv tilkus pannile). See, et nüüd tehakse Yorkshire pudingit ka väikeste portsjonitena ja serveeritakse vaarikatega, on muidugi iseasi.

Helgi Tõnnemaa
postitatud 21.03.2016 10:09

Tehtud, mõnusad!

Anu Riisalu
postitatud 21.03.2016 17:24

Enne ahju panemist raputame meie veel riivitud juust peale, eile just pakkusin tütrepoja aastasel sünnipäeval ja väga maitsesid kõigile !!!

Monica Unt
postitatud 01.10.2016 13:22

Proovisin teha tàna hommikul. Pererahvas kiidab:)

Kati
postitatud 01.10.2016 13:27

Kas mõnda kergitusainet ei lisata nagu sooda või kypsetuspulber ?

Pille
postitatud 01.10.2016 13:50

Ei lisata, Kati. Tavalisele pannkoogitainal Sa ju ka ei lisa, ega ju? ;)

sirje
postitatud 16.04.2017 22:39

Soodat ikka pannakse pannkoogi taigna sisse.

Pille
postitatud 25.06.2017 18:55

Sirje, on palju-palju pannukaid, kuhu ei lisata soodat. Söögisooda EI ole kohustuslik komponent, kuigi on ka retsepte, kuhu lisatakse.

Marianne
postitatud 13.05.2020 20:11

Sirje, minu meelest on sooda retseptis ainult siis, kui kasutad keefiri või petti.

Anne
postitatud 16.10.2016 09:51

Suudlevad popikud :-)

Pille
postitatud 16.10.2016 11:10

No vähemalt kerkisid kenasti :)

Marju
postitatud 24.05.2017 16:42

Olen neid siinse retsepti järgi palju kordi teinud, nüüd aga taasavastasin popikud Sandra Sentjurini kokaraamatust Magustoitudega ümber maailma. Sealsed Portugali omad on päris samasugused, vaid suurema suhkrukogusega ja nimeks queijadas :)

Merle
postitatud 29.10.2017 10:02

Meie pere lemmikud. Mina olen kasutanud tavalise vormi asemel silikoonvorme, nendega lihtsam toimetada: ei pea eelnevalt soojendama ega võiga määrima. Suure pere puhul teen suurema koguse (2,5 x) ning kasutan ahjul pöördõhufunktsiooni.

Heidi
postitatud 22.01.2018 21:51

Kondenspiimaga serveerides maitsevad samuti imehead

Qsti
postitatud 22.04.2018 20:23

Proovisin ka, kasutasin nisu-kaera-odrajahusegu. Maitsesid nii väikestele kui suurtele.

Kirke, 9 aastane
postitatud 13.01.2019 18:49

Proovisin isegi popikuid teha. Kõikidele popikutele tulid augud sisse. Panime aukude sisse moosi. Aga emmele maitsesid moosi, kreeka jogurti ja kaneeli-suhkru seguga. Ning issile maitsesid popikud hoopis pasteediga.

Marje
postitatud 22.01.2019 10:31

Miks nad muffinivormi kinni jäävad

Anu Lõun
postitatud 05.08.2019 15:36

Ma olen pannud või asemel sortsu vahukoort - minu meelest tulevad nii veel paremad. Kõige paremini maitsevad meile riivitud juustuga või karamellijäätisega.

Mari
postitatud 09.08.2019 11:40

Super mõnusad näksid. Esimese ampsuga ei arvanud nagu midagi neist, aga kui ühe lõpuni sõin, siis olin müüdud :) Maasikamoosiga tõsiselt head.

Tiia
postitatud 04.05.2020 15:03

Meie pere kutsub neid junnideks :D

Riine Kavak
postitatud 21.02.2021 17:48

Minu lemmikud. Neid mugav teha ja maitsevad hästi. Tihti pannukate asemel.

Aule Kikas
postitatud 23.02.2021 08:40

Meil ka kindlalt menüüs ♥️

Rita Masing
postitatud 26.09.2021 12:02

Meil iga nädalavahetus popikud ahjus, lauale seisma ei jõuagi enamasti, hetkega on vormid tühjad :)

Merle Pommer
postitatud 26.09.2021 12:22

Meie lemmikud ning olid tänagi laual!

M
postitatud 13.03.2024 20:45

Tulid väga head. Kuigi järgminekord paneksin natuke rohkem suhkurd.

ahjukasutaja
postitatud 16.03.2024 19:27

IME MAITSVAD