Šokolaaditrühvlid sinihallitusjuustu ja portveiniga
Kuigi sinihallitusjuustu ja tumeda šokolaadi kooslus võib tunduda esmapilgul kummastav, on tulemuseks hõrgud šokolaaditrühvlid.
Ma olen need kommid tinglikult liigitatud Briti köögi alla, kuna Stilton & portvein on nii väga britilik kooslus. Ise olen neid komme teinud põhjanaabrite Valio Aura juustuga.
Kuumuta rõõsk koor potis tasakesi keemiseni, siis lisa murendatud sinihallitusjuust. Kuumuta pidevalt segades, kuni sinihallitusjuust on täiesti sulanud ja potis on paks ühtlane "juustukaste".
Tõsta tulelt ka kalla kohe hakitud šokolaadi või šokolaadigraanulite peale. Sega ühtlaseks, siis sega juurde suhkur ja portvein.
Tõsta segu külmkappi tahenema.
Vormi käte vahel väikesed pallid, veereta neid rohkes kakaopulbris. Soovi korral kasta (tempereeritud) sulatatud šokolaadi sisse.
Inspiratsiooniks Heston Blumenthal ja ta sinihallitusjuustu-šokolaadikoogid (coulant) ning Paul A Young'i Stiltoni ja portveini trühvlid.
Šokolaaditrühvlid sinihallitusjuustu ja portveiniga
Kuigi sinihallitusjuustu ja tumeda šokolaadi kooslus võib tunduda esmapilgul kummastav, on tulemuseks hõrgud šokolaaditrühvlid.
Ma olen need kommid tinglikult liigitatud Briti köögi alla, kuna Stilton & portvein on nii väga britilik kooslus. Ise olen neid komme teinud põhjanaabrite Valio Aura juustuga.