New Yorgi kuum šokolaadijook

ehk New York Hot Chocolate

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
15 minutit
Käik
Jook
Lisategevused

Koostisosad

150 g tumedat šokolaadi

2.5 dl rõõska koort

5 dl piima

2 tl kakaopulbrit

2 tl suhkrut

1 tl maisitärklist

vanilliekstrakti

Serveerimiseks:

vahukoort

Valmistamine

Pane rõõsk koor, piim, kakaopulber, suhkur ja tükeldatud šokolaad potti. Kuumuta segades, kuni šokolaad on sulanud ja kõik ühtlane. 

Vispelda juurde vähese veega segatud tärklis ning vanill. Kuumuta paksenemiseni. 

Serveeri vahukooremütsiga. 

Pildi tegi Martiina.

LISA KOMMENTAAR

kk
postitatud 10.02.2007 11:04

väääga hea!! aga ma panen peale vahukoore asemel vahukomme, need sulavad ära ja annavad väga mõnua maitse

jaanikaant
postitatud 06.04.2011 08:42

Šokolaadine ja maitsev, asendab edukalt magustoitu.

jaanikaant
postitatud 24.09.2015 12:11

Pilt ka:

kk
postitatud 04.12.2013 18:49

Ikka teen seda sama retsepti, siiamaani. Ikka väga hea! PS kui kasutad maisitärklist, siis tuleb päris mitu minutit keeta, et paksuks läheks. Ma keetsin umbes 5-10 minutit.

Martiina
postitatud 23.09.2015 20:33

Hästi rammus ja magus, tõeliselt magustoidu eest. Väga hea!

Murueit
postitatud 19.11.2015 12:02

Mmm paha, paha Pille, ma püüan siin suhkruvabalt ... aga teen vahukoorega ja toorkakaoga ja raputan näpuotsatäie kardemoni peale mmmm