6 väiksemat (piklikku) paprikat
1 suur sibul
400 g hakkliha
2 purustatud küüslauguküünt
3 sl kontsentreeritud tomatipastat
soola ja musta pipart
200 g hapukoort (nt Saare)
3-4 sl hakitud värsket peterselli
Lõika tavalistel paprikatel 'kaas' pealt ära, piklikel külje pealt väike viil ära. Eemalda seemned.
Peenesta äralõigatud paprikatükid ja sibul, prae tasasel tulel õlis umbes 10 minutit, kuni sibul pehmeneb.
Tõsta kuumust, sega juurde hakkliha ja küüslauk. Pruunista hakkliha pidevalt segades, seejärel maitsesta soola, pipra a tomatipastaga. Kuumuta läbi. Lisa hapukoor, kuumuta segu läbi, lisa hakitud petersell.
Täida paprikad hakklihaseguga ning tõsta sobiva suurusega ahjuvormi. Küpseta 200kraadises ahjus umbes 30-40 minutit.
Serveeri kuumalt või külmalt värske salatiga.
Nipid ja soovitused:
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse.
Kuidas ma saan panna "kaane" peale kui ma tegin kaaned juppideks ja panin paprika sisse? :)
Triinu, ega ei saagi, hea tähelepanek ;)
Ei kaani ei teinud juppideks. Juppideks tegid äralõigatud viilud piklikel paprikatel. Kaantel pole eriti midagi viilutada.
kui juhuslikult ostad turult moldaavia paprikat, eriti t.rohelist, kontrolli üle, kas pole mõrud, siis vajavad kindlasti kupatamist, poes müüdavad on enamasti magusad, #võileiva#-paprikad, ka esineb sageli mõrudust "valgel"paprikal...kogemus olemas nendega..
Väga maitsvad, retsepti kohandasin pisut oma külmakapi võimaluste järgi. Täidisele lisasin suvikõrvitsa kuubikuid, hapukoore asemel kasutasin vahukoort, peterselli unustasin :-) </br> Paprika põhja panin natuke riivjuustu ja täidise peale panin ka riivjuustust mütsi.
Ma lisasin veidike riisi hakklihale, mäletan et ema tegi nii ja taco spice maitsepulbri, tulid nii head :)
Täitsin paprikad hakklihaga, ladusin vormi...kas valate natuke vett või muud vedelikku vormi põhja ka? Äkki kõrbeb põhjast paprika ära?
Ma panin valget veini, mõnes retseptis on ka puljong, aga seda mul polnud.
Täidetud paprikad hakklihaga
Paprikaid annab täita mitmel erineval moel - siin üks lihtne hakklihaga versioon.