Täidetud paprikad hakklihaga

Paprikaid annab täita mitmel erineval moel - siin üks lihtne hakklihaga versioon. 

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

6 väiksemat (piklikku) paprikat

1 suur sibul

400 g hakkliha

2 purustatud küüslauguküünt

3 sl kontsentreeritud tomatipastat

soola ja musta pipart

200 g hapukoort (nt Saare)

3-4 sl hakitud värsket peterselli

Valmistamine

Lõika tavalistel paprikatel 'kaas' pealt ära, piklikel külje pealt väike viil ära. Eemalda seemned.

Peenesta äralõigatud paprikatükid ja sibul, prae tasasel tulel õlis umbes 10 minutit, kuni sibul pehmeneb.

Tõsta kuumust, sega juurde hakkliha ja küüslauk. Pruunista hakkliha pidevalt segades, seejärel maitsesta soola, pipra a tomatipastaga. Kuumuta läbi. Lisa hapukoor, kuumuta segu läbi, lisa hakitud petersell.

Täida paprikad hakklihaseguga ning tõsta sobiva suurusega ahjuvormi. Küpseta 200kraadises ahjus umbes 30-40 minutit.

Serveeri kuumalt või külmalt värske salatiga.

Nipid ja soovitused:

  • Kui soovid pehmemaid paprikaid, siis kasuta piklikke paprikaid või pane puhastatud paprikad enne täitmist 5-10 minutiks keeva vett.
  • Kui Sulle meeldivad tihkema sisuga paprikad, siis võid lisada hakklihale praadimise ajal lusikatäie jahu. Siis ei ole roog enam gluteenivaba.

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse.

LISA KOMMENTAAR

Triinu
postitatud 11.01.2017 18:12

Kuidas ma saan panna "kaane" peale kui ma tegin kaaned juppideks ja panin paprika sisse? :)

Pille
postitatud 11.01.2017 21:39

Triinu, ega ei saagi, hea tähelepanek ;)

Markko
postitatud 25.04.2018 19:34

Ei kaani ei teinud juppideks. Juppideks tegid äralõigatud viilud piklikel paprikatel. Kaantel pole eriti midagi viilutada.

siidisaba
postitatud 04.08.2017 13:02

kui juhuslikult ostad turult moldaavia paprikat, eriti t.rohelist, kontrolli üle, kas pole mõrud, siis vajavad kindlasti kupatamist, poes müüdavad on enamasti magusad, #võileiva#-paprikad, ka esineb sageli mõrudust "valgel"paprikal...kogemus olemas nendega..

Klaara
postitatud 23.08.2017 20:22

Väga maitsvad, retsepti kohandasin pisut oma külmakapi võimaluste järgi. Täidisele lisasin suvikõrvitsa kuubikuid, hapukoore asemel kasutasin vahukoort, peterselli unustasin :-) </br> Paprika põhja panin natuke riivjuustu ja täidise peale panin ka riivjuustust mütsi.

Inga
postitatud 17.09.2017 08:02

Ma lisasin veidike riisi hakklihale, mäletan et ema tegi nii ja taco spice maitsepulbri, tulid nii head :)

Kriipa
postitatud 30.04.2018 14:30

Täitsin paprikad hakklihaga, ladusin vormi...kas valate natuke vett või muud vedelikku vormi põhja ka? Äkki kõrbeb põhjast paprika ära?

Epp
postitatud 14.09.2024 21:06

Ma panin valget veini, mõnes retseptis on ka puljong, aga seda mul polnud.