Vaarikavõiet saab kasutada erinevate magustoitude lisandina - koogitäidisena, küpsiste kõrvale, šokolaadidessertidega. Võiet võib teha nii värsketest kui ka külmutatud vaarikatest!
Pane marjad potti. Kuumuta tasasel tulel aeg-ajalt segades 5-10 minutit, kuni marjad pehmenevad. Suru marju puulusikaga vastu poti seinu, et võimalikult palju marjamahla kätte saada.
Pane saadud marjapüree sõelale ning hõõru lusikaga läbi sõela. Pane saadud püree kuumakindlasse kaussi ning tõsta kauss kergelt muliseva veega poti kohale. Lisa suhkur, lahtiklopitud munad ja või kaussi ning sega pidevalt, kuni vaarikasegu paksenema hakkab. See võtab 20-30 minutit!
Jaota segu steriliseeritud kuumadesse purkidesse ja lase täielikult jahtuda (jahtudes võie pakseneb).
Tegin ka, kuid paksenemine võttis ikka väga kaua aega. Soovitan lisada või tükkidena siis, kui curd on paksenenud, võta tulelr ära ja sulata toasoe või vispeldades segusse. Jahuta.
Vaarikavõie
Vaarikavõiet saab kasutada erinevate magustoitude lisandina - koogitäidisena, küpsiste kõrvale, šokolaadidessertidega. Võiet võib teha nii värsketest kui ka külmutatud vaarikatest!