Šokolaadisõbra kohupiimapasha

Kevadpühade lauale sobiv šokolaadine pasha.

NB! Ei sisalda muna.

Mõistliku hinnaga seemneid, pähkleid ja kuivatatud puuvilju leiate Germundi veebipoest. 

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

500 g kuivemat/teralist kohupiima

1 dl 35% rõõska koort

100 g hakitud šokolaadi

75 g hakitud võid

50 g suhkrut

50 g heledaid rosinaid (nt Germund)

50 g hakitud kuivatatud aprikoose (nt Germund)

Valmistamine

Loputa aprikoosid ja rosinad keeva veega, soovi korral leota 30 minutit uues keedetud vees. Kurna hoolega ja lase köögipaberil või -rätikul taheneda.

Kuumuta rõõsk koor keemiseni, sulata selles hakitud šokolaad ja või. Tõsta pott tulelt. Lisa kohe kohupiim ja suhkur ning sega ühtlaseks. Sega juurde (leotatud) rosinad ja aprikoosid. Sega hoolega läbi.

Vooderda suur sõel või pashavorm niiske kahekordse marliga ja vala kohupiimamass sõelale/vormi nõrguma. Keera marli otsad pashale, pane kauss alla ning pane külmikusse.

Kaunista nt suhkrustatud kumkvaadiviiludega või aprikoositükkidega ning serveeri.

LISA KOMMENTAAR

Maarja
postitatud 24.02.2010 12:36

Minu ema on pasha sisse pannud lihtsalt šokolaaditükke (lisaks kõigele muule heale), see on ka supermaitsev! Siis ei pea sulatamisega vaeva nägemagi...

Hexy
postitatud 02.06.2011 11:59

Hea.